• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин: у разі добровільного зниження споживання електроенергії на 15% віяльні відключення електроенергії не будуть запроваджуватися
    Опубликовано: 2014-12-04 17:05:52

    Сьогодні, 4 грудня  2014 року, о 12:00 у селекторній залі Кабінету Міністрів України під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира  Демчишина відбулась  селекторна нарада за участю представників енергоємних підприємств  областей України з питань забезпечення зниження ними обсягів споживання електричної енергії в період доби з 8 до 11 та з 17 до 21 години.

    Участь у селекторній нараді взяли також  фахівці Міненерговугілля України, НЕК «Укренерго», керівники облдержадміністрацій та м. Києва.

    Міністр  В. Демчишин поінформував про ситуацію з енергопостачанням та порекомендував терміново вирішити питання щодо  зменшення споживання електроенергії на 15%  ключовими споживачами з 17 до 21 години. «Хотів би звернутися до областей з проханням більш серйозно поставитися до  встановлених лімітів споживання електроенергії, які в останні дні значно перевищені», - сказав Міністр. На його думку,  неправильно застосовувати якісь директивні методи. «Якщо ми діятимемо спільно, якщо самі відшукаємо можливості зниження споживання, цю ситуацію вдасться врегулювати вже в найближчий час», - зазначив Міністр. «Якщо обмеження складе 15%,  ми побачимо, що спокійно проходимо  період пікових навантажень, негайно буде надіслано звернення до НЕК «Укренерго» щодо  припинення відключень», - пообіцяв Міністр. Також В. Демчишин запропонував підприємствам здійснити перехід на роботу в нічний час.

    Голова НЕК «Укренерго» К.Ущаповський, виступаючи, наголосив, що ситуація склалася вкрай тяжка. Спричинена вона дефіцитом вугілля на ТЕС України, руйнуванням електричних мереж та  транспортної інфраструктури внаслідок терористичних дій в Донецькій і Луганській областях,   низькою водністю річок України, яка має найнижчий показник за останні 45 років,   а також зниженням середньодобової температури повітря понад норму (середньомісячна температура, відповідно до спостережень, -1,7 градуса, а в перші дні грудня – нижча -8 градусів). К. Ущаповський наголосив, що в цих умовах і підприємствам, і населенню необхідно зменшувати споживання з метою недопущення розбалансування роботи енергосистеми України.

    Представники областей повідомили про вжиті заходи станом на 4 грудня щодо обмеження споживання електроенергії, підтвердили своє розуміння складності ситуації та готовність  впроваджувати додаткові заходи  з економії енергоресурсів. Зокрема, свої пропозиції надали в ході наради представники Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Запорізької,  Київської областей та м. Києва.

    На завершення наради Міністр В. Демчишин  підкреслив, що Міністерство  здійснює все необхідне щодо забезпечення населення,  закладів соціальної сфери електроенергією та врегулювання ситуації у найближчі дні.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.