• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд подолає кризу, налагодивши рівноправний діалог з бізнесом
    Опубликовано: 2014-12-04 16:45:41

    Об’єднати зусилля у подоланні системних кризових проблем на основі рівноправного партнерства  між бізнесом та владою закликали в Українському союзі промисловців і підприємців новопризначений Кабінет міністрів України.  Адже саме ситуативна, відірвана від потреб  ділової спільноти та інтересів населення соціально-економічна  політика призводить  до критичного виснаження економічних ресурсів держави, відтоку капіталу з країни, спаду інвестицій, фактичної зупинки кредитування реального сектора економіки та загального падіння рівня життя українців. Вихід з кризи, стабілізація ситуації – завдання новопризначеного уряду та новообраного парламенту.  Лише заручившись підтримкою громадськості та врахувавши думку практиків і фахівців,  можна напрацювати дієвий антикризовий план.
    «У країні – найгостріша за всі часи незалежності соціально-економічна криза. З початку року заборгованість з заробітної плати збільшилась на 193%, за підсумками жовтня 2014 року зафіксовано зниження обсягів промислового виробництва на 16,3% порівняно з жовтнем минулого року, за 10 місяців 2014-го роздрібний товарообіг знизився приблизно на 7%. Порівняно з показниками початку 2014  року гривня знецінилася у майже два рази. Небезпечна сукупність цих факторів створює передумови для  поглиблення соціально-економічної кризи, відвернути яку – прямий обов’язок уряду, парламенту і президента країни», - заявив президент УСПП Анатолій Кінах. 
    За його словами, стагнація в промисловому секторі, занепад ринкових відносин,  критичний відтік інвестицій  є наслідком непродуманої державної політики в сфері управління економікою. Оголосивши курс на європейську інтеграцію, держава   досі обмежується гаслами замість конкретних дій. Нам потрібні чіткі програми розвитку  національного виробництва  – кредитування, імпортозаміщення, модернізації, локалізації виробництв.
    У ситуації, коли країні загрожує іноземний загарбник, наші внутрішні резерви на межі виснаження, а державний апарат переживає глобальні зміни,  промисловці і підприємці нагадують урядовцям та новообраним народним депутатам  про величезну відповідальність за доручену справу. Вони мусять забути про особисті та політичні   розбіжності, перейнятися  ідеєю командної роботи, щоб виконати завдання величезної складності –  зняття соціально-економічної напруги, рішучого  здійснення реформ, необхідних для розвитку економіки та вітчизняного виробництва, зміцнення стабільності та мирного процесу в країні, викорінення корупції. Але без тісного контакту з громадянським суспільством, з об’єднаннями бізнесу така діяльність не буде мати успіху. Тільки у продуктивному професійному взаємовідповідальному  діалозі та обміні думками бізнесу і влади можна досягти результату  у відродженні нашої економіки, вважають промисловців.
    «Український союз промисловців та підприємців за результатами надзвичайного позачергового з’їзду, запланованого на ІІ декаду грудня цього року, планують створити громадську Антикризову раду з метою екстреного напрацювання шляхів виходу з ситуації. Об’єднавшись, єдиним фронтом ми можемо вплинути на ситуацію та змусити владу усвідомити її  відповідальність перед народом України. Ми повинні не допустити поглиблення соціально-економічної кризи, і як наслідок – безробіття, зриву виконання бюджетів та зростання соціальної напруги», – заявив президент УСПП.
    А.Кінах закликав соратників негайно долучитися до напрацювання плану виведення економіки з кризи, щоб змусити владу врахувати думку громадськості та експертів і  у своїх діях слугувати  перш за все національним інтересам.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.