• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У жовтні імпорт сиру в Україну втричі перевищив його експорт
    Опубликовано: 2014-11-12 14:41:34

    За даними митної статистики в жовтні 2014 р. Україна експортувала близько 300 т. сиру. Водночас  його імпорт склав 940 т, повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

    За десять місяців 2014 року загальний імпорт сиру в Україну становив 9,7 тис. т на суму 57,6 млн. дол. США. Порівняно з аналогічними показниками попереднього року, поставки сиру з-за кордону скоротились на 37%. В першу чергу, це відбулося внаслідок девальвації гривні, яка значно підвищила ціну імпортних сирів.  Найбільша їх частка надходила з Польщі, Німеччини, Франції та Голландії.

    Російська заборона зумовила збільшення запасів сиру українського виробництва всередині країни. Однак незважаючи на насичення українського ринку та девальвацію, яка спричинила подорожчання сирів з-за кордону, обсяги імпорту цього продукту в Україну залишається на високому рівні і втричі перевищують обсяги експорту.

    Сир завжди був головним експортним молочним продуктом в Україні, але з січня по жовтень цього року його продаж на зовнішніх ринках склав лише 18,3 тис. т, а це в 2,4 рази нижче за показники 2013 року і рекордно низький показник за останні 10 років.

     «Зараз багато говориться про зменшення експорту сиру та пошук нових ринків збуту, а внутрішньому ринку приділяється недостатня увага. Купівельна спроможність українців наразі низька, але кожна криза рано чи пізно закінчується, а прихильність споживачів до продукту формується роками. Тому додатковим резервом для вітчизняних виробників сиру має стати відвоювання частки українського ринку в імпортної продукції. Смаки і вподобання споживачів змінюються, і на це потрібно звертати увагу», - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ  Аліна Жарко. 

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.