• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Збитки ПАТ «Укргазвидобування» від зупинки Тимофіївської УПВВ уже перевищили 3 млн. грн.
    Опубликовано: 2014-11-11 15:04:58

     
    ПАТ «Укргазвидобування» розпочало зупинку своїх потужностей через неможливість реалізації продукції у зв’язку із тим, що Міненерговугілля і Мінекономрозвитку не сформували і не затвердили новий склад аукціонного комітету, який здійснює загальне керівництво та контроль за організацією та проведенням аукціонів з продажу скрапленого газу.
    Уже 3-й день поспіль призупинена робота Тимофіївської УПВВ, обладнання переведено на інший технологічний цикл, в результаті чого щодоби втрачається близько 70 т СПБТ.
    Оскільки середня вартість 1 т СПБТ на останньому аукціоні складала 14 850 грн. за тонну, то збитки від недоотримання СПБТ уже перевищили 3 млн. грн.
    Крім того, відвантаження усього виготовленого ШФЛВ здійснюється по конденсатопроводу на ТЦСК «Базилівщина», де тимчасово і зберігається готова продукція. Саме тому зараз ситуація на цій ділянці конденсатопроводу є критичною – будь-яке несанкціоноване втручання з метою пошкодження трубопроводу може призвести до масштабного вибуху.
    При цьому, якщо ситуація не стабілізується, то компанія змушена буде прийняти рішення про зупинку роботи Юліївської УКПГ, в результаті чого втрачатиметься близько 130 т СПБТ щодоби.
    Далі ПАТ «Укргазвидобування» вимушене буде зупинити роботу Яблунівського ВПГ, після чого недоотримання СПБТ збільшиться на 175 т на добу, що складе загалом 4,53 млн. грн. втрат кожного дня.
    30 листопада під загрозою зупинки опиниться ТЦСК «Базилівщина», що матиме ще більш масштабні наслідки, а саме – призведе до зупинки видобувних промислових підприємств, які, в свою чергу, є основними «донорами» видобутку природного газу в Україні. Збитки компанії та держави в цілому стануть катастрофічними, і все це на порозі зими та вкрай складної енергетичної та економічної ситуації в країні.
    Керівництво компанії ще раз звертається до Міненерговугілля і Мінекономрозвитку з проханням сформувати або затвердити новий склад аукціонного комітету, який здійснює загальне керівництво та контроль за організацією та проведенням аукціонів з продажу скрапленого газу.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.