• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Мрія» запропонувала кредиторам проект рішення, спрямований на виконання зобов’язань в максимально можливому обсязі
    Опубликовано: 2014-10-24 18:52:14

    Група компаній «Мрія» 24 жовтня 2014 року в рамках діалогу з кредиторами та інвесторами запропонувала проект операційної моделі та пакет додаткових гарантій, які дозволять виконати зобов'язання перед усіма групами кредиторів у максимально можливому обсязі. У зустрічі взяли участь близько 80 представників українських і міжнародних інвесторів та їх консультантів.

     

    Діалог був ініційований «Мрією» з метою пошуку домовленостей про реструктуризацію заборгованості та спільного вироблення рішення щодо виходу з ситуації, що склалася, в інтересах усіх сторін. Кредиторам та їх консультантам вперше були представлені пропозиції щодо реструктуризації заборгованості – проект операційної моделі розвитку бізнесу та запропоновані додаткові гарантії, що дозволяють виконати зобов'язання з урахуванням можливостей Групи та інтересів усіх груп кредиторів. Запропонований проект рішення включає зобов'язання компанії з реструктуризації бізнесу, створення економічно обґрунтованої структури капіталу, розширення кількості заставних інструментів, а також пакет сценаріїв, за яких «Мрія» зможе не тільки сплачувати відсотки та основний борг, а й, у разі цінового «апсайду», розділити його результати з кредиторами. Компанія ще раз повідомила, що зацікавлена в якнайшвидшому врегулюванні ситуації, що склалася, і готова до конструктивного діалогу з усіма групами зацікавлених сторін.

     

    Як повідомлялося раніше, Група компаній «Мрія» потрапила у складне фінансове становище, обумовлене ситуацією, що склалася на аграрному ринку в 2014 році. У цих умовах «Мрія» прийняла рішення сфокусуватися на збереженні операційної діяльності як основи для виконання існуючих зобов'язань перед кредиторами, співробітниками, пайовиками, постачальниками, клієнтами і державою, а також розпочати переговори з кредиторами про реструктуризацію заборгованості. В рамках збереження операційної діяльності, «Мрія» провела посівну озимої пшениці та ріпаку на площі близько 100 тис. га і завершує збір врожаю. Зокрема, очікування компанії щодо врожаю у цьому році становлять 1,2 млн. тонн зернових і олійних культур, 230 тис. тонн картоплі та 1,4 млн. тонн цукрових буряків. Компанія законтрактувала отриману продукцію і продовжує виконувати свої зобов'язання перед постачальниками та клієнтами, а також продовжує реалізацію програми змін, що спрямована на оздоровлення бізнесу.

     

    Незважаючи на ситуацію, що склалася, Група компаній «Мрія» повністю визнає свої зобов'язання перед усіма кредиторами і бере участь у відкритому та прозорому діалозі з ними задля вироблення рішення, яке дозволить виконати ці зобов'язання в максимально можливому обсязі.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.