• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ПАТ «Запоріжгаз» направив 2,4 млн. грн. на газифікацію віддалених сіл Запорізького району
    Опубликовано: 2014-09-09 17:25:52

    Сьогодні природний газ прийшов у села Радянське і Придніпровське Запорізького району. Компанія газифікувала два населених пункти в області, інвестувавши в будівництво 11 кілометрів підвідних газопроводів 2,4 млн. грн. Це дозволить забезпечити природним газом 200 сімей жителів Запорізької області.

     

    Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні ПАТ «Запоріжгаз» продовжує реалізацію програми розвитку газифікації Запорізького регіону. Будівництво підвідного газопроводу компанія виконала за власні кошти в рамках івестиційної програми. Комплексним проектом газифікації району передбачена кільцювання газових мереж високого та середнього тиску, завдяки чому система газопостачання району закільцьована, і тим самим забезпечена її висока надійність.

     

    Для того, щоб мешканці сіл отримали природний газ, компанія власними силами проклала майже 11 км підвідного газопроводу. Роботи по газифікації виконані із застосуванням сучасних матеріалів: нові газові мережі змонтовані з поліетиленових труб вітчизняного виробництва. Такі газопроводи більш надійні і ефективні в порівнянні з металевими, що дає гарантію їх надійності в експлуатації не менше 60 років.

     

    «Сьогодні природний газ є найбільш поширеним і екологічно чистим видом палива в усьому світі. Кожен житель нашого регіону, незалежно від того, де він живе - у місті чи селі - повинен бути забезпечений комфортними умовами проживання.  Ми сподіваємося, що незабаром кожен будинок в регіоні буде зігрітий теплом і затишком, які несе природний газ», - зазначає голова правління ПАТ «Запоріжгаз» Дмитро Нікіфоров.

     

    Найближчим часом планується газифікувати близько 200 будинків. До прийому природного газу підготовлено газове обладнання та мережі в 14 домоволодіннях. Мешканці інших будинків, що плануються до газифікації, отримають «блакитне» паливо по мірі готовності внутрішньобудинкових мереж.

     

    В цілому рівень газифікації Запорізької області становить 40%. Не дивлячись на ситуацію в країні ПАТ «Запоріжгаз» продовжує інвестувати кошти в розвиток газових мереж регіону. Введення в експлуатацію нових газопроводів - вагомий внесок компанії в поліпшення забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання.

     

    Довідка

    Основною сферою діяльності ПАТ «Запоріжгаз» є постачання і транспортування природного газу. ПАТ «Запоріжгаз» експлуатує 9,8 тис. км газопроводів. Щорічно компанія транспортує близько одного мільярда кубометрів природного газу. Компанія постачає газ 480 тис. сім'ям міста та області, 422 промисловим підприємствам. Серед великих клієнтів компанії - Запоріжсталь, Мотор Січ, Запоріжвогнетрив.

    ПАТ «Запоріжгаз» є великим платником податків Запорізької області, щорічно компанія перераховує до бюджетів різних рівнів понад 103 млн. грн.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.