• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Викрадені діти з Луганська повернулись в Україну в супроводі Валерії Лутковської
    Опубликовано: 2014-08-13 16:24:30


    Як повідомлялося раніше, 26 липня 2014 року з дитячого будинку м. Луганська було викрадено та незаконно вивезено на територію Російської Федерації 61 дитину-сироту. Завдяки спільним діям Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської та Міністерства закордонних справ України вже наступного дня дітей було повернуто в Україну.
    8 серпня 2014 року до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшло повідомлення від Міністерства закордонних справ України  про викрадення збройним терористичним угрупованням 8 українських дітей віком від 8 місяців до 2 років, вихованців цього ж дитячого будинку, які перебували на стаціонарному лікуванні в одній із лікарень м. Луганська.
    Малюки без будь-якого медичного супроводу та документів були примусово незаконно переміщені озброєними терористами через пункт перетину державного кордону Ізварине Луганської області на територію Ростовської області.
    Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська невідкладно звернулася до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елли Памфілової з вимогою невідкладно вжити всіх можливих заходів для безумовного та безпечного повернення українських дітей та сприяти в наданні дітям необхідної допомоги.
    На рівні двох Омбудсманів були досягнуті домовленості про повернення дітей в Україну найближчим часом.
    За результатами проведеної роботи дітей було передано під опіку Генконсульства України та розміщено в лікарні м. Донецька Ростовської області для надання необхідної медичної допомоги, оскільки 6 дітей – це діти з інвалідністю, для яких необхідно було створити умови для нормалізації їх самопочуття.
    Сьогодні, 13 серпня 2014 року, Валерія Лутковська разом із головним лікарем дитячого будинку прибули до м. Донецька (Ростовська область) з метою повернення дітей на Батьківщину.
    Для транспортування наших дітей українською стороною було надано нові карети швидкої допомоги, які обладнані та забезпечені всім необхідним для перевезення хворих малюків.
    Об 11 годині за українським часом дітей було передано представникам української сторони – Валерії Лутковській та головному лікарю дитячого будинку.
    Станом на 14:00 діти у супроводі Уповноваженого з прав людини вже перетнули кордон України та направляються до відповідного медичного закладу для відпочинку та медичного обстеження на безпечній території в Україні.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.