• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Стоимость украинской аммиачной селитры во второй половине июля увеличилась на 17% до 4100 грн/т
    Опубликовано: 2014-07-25 14:54:06

    «Вітчизняні виробники аміачної селітри в другій половині липня значно підвищили її вартість до 4100 грн/т, EXW/FCA завод. Це на 17% вище ціни першої половини місяця і на 60% вище ціни аналогічного періоду минулого року» - повідомив експерт відділу хімічної промисловості ДП «Держзовнішінформ» Костянтин Кінжалів.

    «Внаслідок за зміною та продовженням антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію походження РФ, вітчизняні виробники аміачної селітри в другій половині липня значно підвищили її вартість до 4100 грн/т. Це на 17% вище ціни першої половини місяця і на 60% вище ціни аналогічного періоду минулого року.

    Якщо на початку літа основними покупцями нітрату амонію виступали малі аграрії, які купували складської товар невеликими партіями, то в середині літа основні закупівлі проводять великі агрохолдинги і трейдери. Останні, не відстаючи від виробників, також підвищили ціни і пропонують товар за 4100-4200 грн/т, СРТ станція замовника при поставках залізничним транспортом. Вітчизняний продукт в даний час проводиться на черкаському «Азоті» і його частка на ринку України буде поступово збільшуватися після запуску «Рівнеазоту». Імпортери неодмінно будуть шукати альтернативу російської аміачної селітрі і можуть знайти її в дешевому товарі з Середньої Азії. Вартість транспортування з цих країн досить висока, однак вона компенсується відсутністю антидемпінгового мита» -  прокоментував ситуацію Костянтин Кінжалів.

    «Крім того, в Україні зареєстровані близькі до аміачної селітрі за змістом основної діючої речовини (до 33% азоту) продукти виробництва Кірово-Чепецького хімічного комбінату - азотосульфат і азотофосфат. Однак, ці товари будуть продаватися в дуже малих обсягах, так як вітчизняні аграрії традиційно віддають перевагу саме аміачну селітру. Один з найбільших імпортерів російських азотних добрив планує ввезти в країну велику партію вапняно-аміачної селітри. Цей продукт вітчизняного та російського виробництва можна придбати за 3200-3450 грн/т, СРТ станція замовника при поставках залізничним транспортом» - додав експерт.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.