• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Більшість родовищ ПАТ «Укргазвидобування» вичерпані на 70-80%
    Опубликовано: 2014-07-14 16:05:43

    На сьогоднішній день більшість родовищ, які експлуатує «Укргазвидобування», знаходяться на завершальній стадії експлуатації.
    Про це повідомив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Костюк, уточнивши, що практично всі вони вичерпані на 70-80%.
    «Оскільки пластовий тиск в родовищах знижено, одним із способів роботи на свердловинах є будівництво дотискуючих компресорних станцій, які дозволяють піднімати газ з низьким тиском і впускати його в транспортну систему», - додав Сергій Костюк.
    Він також зазначив, що важливою складовою зростання обсягів видобутку природного газу є інвестування в геологорозвідку і перспективне буріння.
    «Капіталовкладення на ці потреби повинні бути закладені в собівартості газу і на сьогоднішній день складати не менше 738 грн. за тис. куб. м без ПДВ. Доведення відпускної ціни (газу) до цього рівня дозволить нам розвідувати нові родовища, модернізувати технічний парк і вже через кілька років вийти на щорічний показник з видобутку природного газу в розмірі близько 18 млрд. куб. м», - уточнив Сергій Костюк.
    Як вже повідомлялося раніше, собівартість видобутку разом з капітальними інвестиціями буде дорівнювати 738 грн. за тис. куб. м без ПДВ, якщо проводити розрахунки по вітчизняним стандартам, оскільки собівартість, що розраховується за міжнародним показникам, за нинішніх умов видобутку досягає 250 $ за тис. куб. м.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.