• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Топ-5 податкових змін, що почнуться з 1 січня 2014 року
    Опубликовано: 2013-12-29 20:01:55

    Зміни до податкового кодексу, що найбільше впливають на бізнес або міняють підходи до роботи
    Ініціативи та нові підходи, які з Нового року вплинуть на життя кожного підприємця.
    Про це повідомляє Час Закарпаття
    Податок на додану вартість і податок на прибуток: хотіли як краще, залишили - як завжди
    Новий податковий рік повинен був розпочатися з виконання положень Податкового кодексу – зниження ставки ПДВ до 17% і зниження ставки податку на прибуток до 16%.
    Однак, у прикінцевих положеннях проекту закону про держбюджет на 2014 рік внесена відстрочка запланованого зниження ставок.
    Електронні звіти для Міндоходів: автоматично і з кожного касового апарату
    Наступним потенційним завданням є подальше спрощення процедури реєстрації бізнесу. З нового року касові апарати мають формувати електронну касову стрічку і автоматично передавати дані про проведені розрахунки на спеціальний сервер Міндоходів України.
    Підґрунтям для використання касових апаратів сучасного зразка став наказ Міндоходів від 1 жовтня 2013 № 522 про виключення з Державного реєстру моделі РРО, які не забезпечують електронну передачу контрольно-звітної інформації. Тобто необхідно використовувати нові або негайно переоснащувати наявні РРО (приєднавши до них модем) так, щоб вони могли передавати інформацію в органи Міндоходів.
    Реєстратор розрахункових операцій (РРО): штрафи за таємницю
    У 2014 році не залишаться без уваги безготівкові розрахунки. Міндоходів спільно з Мінфіном поставили за мету перевести максимум розрахунків в електронну форму. Так, з вересня 2013 року НБУ обмежив граничну суму для операцій з готівкою (150 тис. гривень). А з жовтня за відмову прийняти у споживача до оплати платіжну карту передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів.
    Штрафні санкції з 1 січня 2014 року почнуть застосовуватися також за ненадання контрольно-звітної інформації РРО в електронній формі відповідно до вимог чинного законодавства.
    Електронний кабінет платника податків + електронна звітність:
    З нового року на всю свою потужність запрацює «Електронний кабінет платника податків», який дозволить подавати податкову звітність в режимі реального часу. Потенційні можливості нового електронного сервісу веб-порталу дозволять переглядати дані про стан розрахунків з бюджетом, формувати і заповнювати платіжні документи про сплату податків і здійснювати сплату податків.
    На підтримку цієї ідеї з 1 листопада 2013 року Акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК) Міністерства доходів почав формування посилених сертифікатів ключів. Сертифікати будуть видаватися безкоштовно і мати термін дії до двох років.
    До 1 вересня 2014 року бізнесу було надано перехідний період для адаптації до норм закону про трансферне ціноутворення, який набув чинності 1 вересня 2013 року.
    Це означає, що якщо в ході перевірки будуть виявлені порушення, сума нарахованого штрафу становитиме 1 гривню, але тільки до 1 вересня 2014 року. Крім того, відстрочка не стосується відповідальності за неподання звітності (штраф – 5 % від суми операції) і необхідної документації (100 мінімальних зарплат) по контрольованих операціях.
    Міністерство доходів і зборів України продовжує удосконалювати норми податкового законодавства до європейських стандартів і переводити операції в електронну форму. А це повинно зробити життя українських платників податків простішим.

    agravery.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.