• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Експерт позитивно оцінив інвестиційний клімат в Україні
    Опубликовано: 2013-12-29 12:03:55

    Підвищення прогнозу щодо довгострокових рейтингів України міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's випливає з позитивної оцінки західними і східними інвесторами українських реалій. Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив аналітик інвестиційного холдингу ФІНАМ Антон Сороко.

    "Скажімо так, немає бажання у зарубіжних партнерів бачити Україну в стані банкрутства. Нікому від цього краще не буде. Тут-таки варто говорити про те, що саме ставлення інвесторів до України є причиною того, що прогноз щодо рейтингу підвищений", - сказав він.

    "Мені здається, підвищення прогнозу це те, що випливає з досить позитивної оцінки і західними, і східними інвесторами українських реалій. Якогось негативу з інших країн щодо інвестицій в Україну я не бачу", - заявив експерт.

    Експерт зауважив, що ризик дефолту щодо суверенного боргу в Україні не вищий, ніж в інших країн. " Ризиків дефолту щодо суверенного боргу зараз практично немає. Він не вищий, ніж в інших країн. Тому ми і побачили перегляд прогнозу рейтингу з негативного на стабільний. Зараз у короткостроковій і середньостроковій перспективі ситуація стабільна", - додав Сороко.

    Раніше в соціологічному дослідженні Якість інвестиційного клімату та рівень інвестиційної активності в Україні, представленому компанією Research & Branding Group, говорилося, що інвестори, які працюють в Україні, відзначають поліпшення в системі відшкодування податку на додану вартість і констатують зниження необхідності фізичного контакту з працівниками податкового відомства.

    Основними перешкодами на шляху поліпшення інвестиційного клімату в Україні, згідно з дослідженням, залишаються корупція, судова система і адміністративні бар'єри.

    newsru.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.