• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «ЛуАЗ» вперше провів публічне розміщення 8%-го пакету акцій на закордонних ринках
    Опубликовано: 2006-01-26 16:03:00

    Перший український автовиробник відкрите акціонерне товариство «Луцький автомобільний завод»(ЛуАЗ) завершило публічне розміщення 8%-го пакету акцій компанії серед іноземних інвесторів, залучивши $16 млн. в рамках масштабної програми модернізації та розширення виробництва автобусів та легкових і вантажних автомобілів.

    Організатором трансакції та ексклюзивним агентом по розміщенню акцій виступила київська інвестиційна компанія Dragon Capital.

    Акції було реалізовано за ціною пропозиції — 1,37 грн. (27,18 американських цента) за акцію. Таким чином, ринкова капіталізація «ЛуАЗу» за результатами розміщення склала 200 млн. доларів США. Покупцями акцій «ЛуАЗу» стали іноземні інвестиційні фонди, причому ¾ загального обсягу придбали європейські інвестори, а решту — американські.

    Готуючись до першого публічного продажу своїх акцій за кордоном, на початку січня поточного року компанія провела презентації для інвесторів у Стокгольмі, Женеві та Лондоні. Інвестори виявили великий інтерес до акцій «ЛуАЗу» — загальна вартість поданих заявок майже вдвічі перевищила суму залучених коштів.

    З метою організації торгівлі акціями «ЛуАЗу» на іноземних фондових біржах, 45% акцій, реалізованих під час публічного розміщення, будуть конвертовані в глобальні депозитарні розписки (Global Depository Receipts). Банком-депозитарієм розписок «ЛуАЗу» є американський Bank of New York. Акції компанії також продаватимуться в українській фондовій системі ПФТС.

    Фондовий ринок позитивно сприйняв вихід «ЛуАЗу» на міжнародні ринки капіталу. Зокрема, 20 січня в ПФТС були зареєстровані угоди з акціями компанії по ціні 1,5 грн. за акцію, що на 9,5% перевищує ціну публічного розміщення.

    ВАТ «Луцький автомобільний завод» — перший український автовиробник, який провів публічне розміщення 8%-го пакету акцій на закордонних ринках.

    Довідка ELCOMART News. Луцький автомобільний завод — другий за величиною автомобільний завод в Україні. У лютому 2005 року ЛуАЗ увійшов до складу корпорації «Богдан», яка створена з метою реалізації масштабних інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва автотранспортних засобів різних типів. До її складу входять 20 компаній, серед яких: ВАТ «Черкаський автобус», «Кіа Моторс Україна» та ін.

    Інвестиційна компанія Dragon Capital, з офісами у Києві та Празі, надає повний спектр брокерських та інвестиційно-банківських послуг у Східній та Центральній Європі. Компанія незмінно займає лідируючі позиції за обсягом торгівлі акціями на українському ринку, зокрема, була першою у 2003 і 2005 рр. Серед клієнтів інвестиційно-банківського підрозділу Dragon Capital такі компанії, як Bongrain, CRH, Heidelberg Cement, InBev, Русал. У 2002, 2004 та 2005 рр. журнал Euromoney вручив Dragon Capital нагороду «Краща інвестиційна компанія України».

    Ганна Тиха,

    кореспондент

    ELCOMART News

    (www.e-news.com.ua)







    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.