• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сільська медиицина має майбутнє!- переконаний міністр Юрій Поляченко
    Опубликовано: 2006-01-24 10:25:00

    "Сільська медицина в своїй основі сьогодні існує завдяки мужності лікарів. Приміщення потребують реконструкції, відсутнє необхідне обладнання. Саме тому ми визначили філософію маленьких перемог. Однією з них є повноцінне існування сільської медицини. Я переконаний — вона має майбутнє! - заявив міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, перебуваючи в Косівській центральній районній лікарні під час робочої поїздки по західному регіону.— Шлях реалізації цієї філософії — у взаємодії центральної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Тільки толокою можна досягти необхідних результатів. Ми говоримо про підписання угод між центром та владою на місцях про двосторонні зобов'язання щодо розвитку первинної ланки надання медичної допомоги. Наприклад, ми як Міністерство охорони здоров'я беремо на себе підготовку фахівців, розроблення стандартів і протоколів надання допомоги та забезпечуємо обладнанням, а влада на місцях створює всі необхідні соціально-побутові умови дя того, щоб лікарі працювали в нормальних приміщеннях, мали відповідне житло, комунальні та інші соціальні пільги. Перші такі угоди якраз укладаються для гірських та віддалених районів."

    Щодо забезпечення обладнанням міністр повідомив, що вже до кінця першого кварталу цього року кожна центральна районна лікарня отримає комплект обладнання на суму від 300 до 500 тисяч гривен, кожна обласна дитяча лікарня отримає реанемобіль та обладнання для реанімації новонароджених.

    Міністр подякував працівникам Косівської ЦРЛ за мужність і відданість своїй справі та подарував комплект обладнання і автомобіль.

      Прес-секретар міністра Уляна Лозан

    Инф. MOZ.gov.ua

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.