• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Племзаводи України працюють на рівні європейських
    Опубликовано: 2006-01-17 14:41:00

    Сьогодні у Міністерстві аграрної політики України відбулася підсумкова нарада за 2005 рік з питань племінної справи і селекції у тваринництві. Це над звичайно важлива ділянка роботи у справі зупинення спаду виробництва продуктів харчування.

    Минулого року було здійснено атестації племінної бази тваринництва України. Її нині складають 388 племзаводів, із яких – 193 з молочного скотарства, 48 з виробництва м'яса, 89 – з свинарства, 24 – з вівчарства. Ще 28 – кінні заводи.

    Селекційно-племінна робота здійснюється з 14 породами молочної худоби, 9 – м'ясних порід, 13 – із розведення свиней, 12 – з розведення овець. Генетично гарантований рівень продуктивності тварин цих порід становить: за 365 діб лактації – 6500-75700 кілограмів молока, середньодобовий приріст молодняку м'ясних порід великої рогатої худоби – до 1200 грамів, свиней – 650-800 грамів, що вдвоє-втроє перевищує господарські показники.

    Так, на нараді приводилися приклади справді умілої роботи фахівців і тваринників. У племзаводі "Маяк" Сарненського району Рівненської області від кожної з 330 корів надоїли за рік по 7323 кілограми молока, що на 2423 кілограми більше попереднього року. В племзаводі корпорації "Случ" Теофіпольського району Хмельницької області, яку очолює Герой України Василь Петринюк від кожної із 505 корів надоєно по 6742 кілограми молока. Це – показники європейського рівня.

    Подібних прикладів в Україні десятки. Насамперед серед племзаводів Київської, Дніпропетровської, Житомирської областей.

    Так же високоефективно використовується племінне поголів'я свиней. У ряді господарств Білоцерківського району Київщини, Глобинського – Полтавської, Уманського – Черкащини добиваються високої плідності маточного стада, а прирости живої ваги тварин сягає понад 600-650 грамів за добу.

    Заступник міністра аграрної політики Віктор Пабат, який проводив цю нараду, аналізуючи досягнення кращих трудових колективів, зазначив, що ці показники є орієнтиром для всієї галузі. І завдання для всіх – виходити на подібні результати. Це дасть змогу успішно вирішувати забезпечення держави продуктами харчування в рік Села.

    Прес-служба Мінагрополітики












    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.