• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Верховна Рада України прийняла проект закону України про створення належних умов для дошкільної освіти
    Опубликовано: 2005-10-05 16:25:00
    Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань освіти (щодо створення належних умов для навчання дітей)", внесений народними депутатами України Станіславом Ніколаєнком, Сергієм Дорогунцовим. "За" даний законопроект проголосували 279 з 400 народних депутатів, зареєстрованих у залі.
     
    До Закону України "Про освіту" вносяться зміни, відповідно до яких встановлюються умови ліквідації існуючих навчальних закладів. Діячі науки, культури й представники інших сфер діяльності, що приймають участь у навчально-виховній роботі, прирівнюються до педагогічних працівників, дається нове визначення поняття "дошкільна освіта".
     
    Пенсії педагогічним працівникам призначаються в розмірі 80% заробітної плати педагогічного працівника, дія статті 57 "Гарантії держави педагогічним, науково-педагогічним працівникам та іншим категоріям працівників навчальних закладів" не може бути припинено іншими законодавчими актами.
     
    До Закону України "Про дошкільну освіту" вносяться зміни, відповідно до яких, держава забезпечує одержання дошкільної освіти дітьми старшого дошкільного віку (5-6 років) у дошкільних навчальних закладах, що включає їхню належну підготовку до систематичного навчання в школі. У сільській місцевості, де немає окремих приміщень дошкільних навчальних закладів, дошкільні навчальні заклади можуть функціонувати при загальноосвітніх навчальних закладах на правах безкоштовної оренди. Земля дошкільного навчального закладу не може бути вилучена (продана, приватизована, передана, закладена), вона передається державою дошкільному навчальному закладу в довічне користування відповідно до договору. Право власності на землю переходить до набувача з моменту нотаріального посвідчення цього договору (державної реєстрації).
     
    Инф. osvita.org.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.