• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Національна політична еліта повинна згуртуватися для вирішення політичної ситуації в країні – Президент України
    Опубликовано: 2005-09-20 14:20:00
    Національна політична еліта повинна згуртуватися, щоб ефективно вирішити ситуацію, що склалася в державі, заявив Президент України Віктор Ющенко.
    Про це він сказав під час свого виступу у Верховній Раді перед початком розгляду кандидатури Юрія Єханурова на пост Прем’єр-міністра.
    «Те, що відбувається в Україні – момент, коли політична еліта нації повинна згуртуватися, керуючись вищими інтересами України, і дати оцінку тим викликам, що стоять сьогодні», – сказав Глава держави. Президент запевнив, що докладе всіх зусиль для стабілізації ситуації і закликав приєднатися до цієї тактики Верховну Раду. У зв’язку з цим Віктор Ющенко згадав про підписану нещодавно Декларацію порозуміння між різними політичними силами.
    Як перший крок для виходу з ситуації, що склалася, Президент закликав парламентарів підтримати кандидатуру Ю. Єханурова на посаду Прем’єр-міністра. При цьому він наголосив, що «сьогодні вирішується не доля Єханурова: бути йому прем’єр-міністром чи ні. Вирішується доля Парламенту, Президента, їхня ефективна, адекватна здатність забезпечити стабільність в Україні». «Це тест, який має пройти Парламент», – наголосив Глава держави.
    Президент зазначив, що діяльність нового уряду матиме прагматичний характер і там не буде «осіб, пов’язаних з бізнесом, осіб, що дискредитували себе».
    Наступним кроком об’єднаної політичної еліти, за словами Віктора Ющенка, має стати вчасний розгляд і затвердження проекту держбюджету на наступний рік. Це, окрім іншого, дасть позитивний сигнал інвесторам, зазначив Президент.  
    Говорячи про майбутні парламентські вибори, Глава держави запевнив, що вони відбудуться чесно й прозоро, і «жодні державні кошти на виборах 2006 року працювати не будуть», так само, як і не буде застосовано адмінресурс.
    Крім того, говорячи про заплановане проведення конституційної реформи, Президент наголосив, що зі свого боку не буде «творити дії деструктивного характеру щодо того ходу, який намічений».
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.