• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні озимими культурами вже засіяно близько 1,7 млн гектарів
    Опубликовано: 2005-09-15 13:50:00
    За оперативними даними Міністерства агрополітики на 14 вересня, в Україні озимими культурами засіяно 1,66 млн гектарів, або 22 відсотка від запланованих до посіву площ - 7,652 млн га.
     
    Основну площу посівів - близько 1,6 млн га, або 21% - на вказану дату займають зернові культури. Зокрема, озимою пшеницею вже засіяно 1,447 млн га (23% від прогнозу - 6,225 млн га), житом - 140 тис. га (23% від прогнозу - 609 тис. га), ячменем - 6 тис. га (1% від прогнозу - 555 тис. га).
     
    На термінах сівби негативно позначаються погодні умови. За інформацією фахівців Українського гідрометеоцентру, на переважаючій частині країни, за винятком західних областей, період без ефективних опадів триває вже 25-30 днів. Надто несприятливі умови зволоження грунту для обробки, сівби, проростання і появи сходів зернових склалися в північному регіоні.
     
    Дощі, що прогнозуються найближчими днями, кардинально ситуацію не змінять, відзначають в Укргідрометеоцентрі, - вони будуть короткочасними і малоефективними.
     
    Пізні терміни озимої сівби небезпечні тим, що з умов ранньої зими рослини увійдуть у холоди ослабленими. Це може негативно позначитися на врожайності озимих культур.
     
    Урядовий портал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.