• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укрметртестстандарт ввів власний знак відповідності CUSM
    Опубликовано: 2013-06-25 23:57:15

    Кожен з нас щодня виступає у ролі споживача послуг і товарів. І для кожного з нас найголовніше – це якість товару. Хоча поняття якості і розуміння того, що таке якісний товар, у всіх різне, але, все ж таки, всі і завжди бажають отримати товар найкращої якості. Сучасний ринок, у свою чергу, породив таке поняття як вибір. Кожен магазин, кожен супермаркет пропонує нашій увазі величезну кількість найменувань продуктів і товарів. Як споживачеві зробити правильний вибір і придбати саме те, що потрібно?

    На допомогу споживачам приходить спеціальний знак, так званий знак відповідності, нанесений на етикетці товару. Такий знак інформує покупця про те, що даний товар відповідає всім вимогам нормативних документів, які на нього поширюються, що виріб дійсно містить саме ті складові, які вказані на його етикетці. Таким чином, споживачі, безпосередньо в місці покупки, можуть зорієнтуватися і прийняти розумне рішення, спираючись на маркування товару.

    Вже давно у світі широко застосовується подібна практика взаємин товаровиробників та споживачів. Так, наприклад, у дореволюційній Росії існувало Звання Постачальника Двору Його Імператорської Величності, здобуття якого дозволяло виробнику розміщувати на упаковці своїх товарів та на вивісках державний герб. Звання постачальника імператорського двору було знаком дуже високої якості продукції, отримати яке було не просто та спадково не передавалося. Спадкоємці мусили наново боротися за його отримання, тому що імперський «знак якості» був найкращою рекомендацією для покупців та клієнтів.

    Звання постачальника королівського двору цінувалося і у Великобританії, і у Франції (коли остання була монархією), і в Австро-Угорщині. Навіть у наші дні у Відні на вивісках магазинів, що знаходяться на центральних вулицях австрійської столиці, можна побачити в назві скорочення «K und K» – «імператорський і королівський», як свідчення того, що вони були колись постачальниками імператорського двору.

    Для вітчизняних покупців також існують «підказки». На маркуванні виробу можна побачити чотири літери CUSM – знак відповідності CUSM, який і є рекомендацією до придбання цього товару. Покупець, який купує продукцію з цим знаком, може розраховувати на гарантовану якість.

    Знак CUSM (зображується на маркуванні ) – це власний зареєстрований знак відповідності Державного підприємства «Укрметртестстандарт», який свідчить про відповідність якості і безпеки продукції нормативним документам.

    Сам Знак являє собою композицію з літер латинського алфавіту UCSM, що є абревіатурою англомовної історичної назви підприємства Ukraine Centre of Standardisation and Metrology.

    Створювався знак з метою надання покупцеві інформації про безпеку і якість продукції. Знак CUSM говорить покупцеві про те, що виріб пройшов випробування в акредитованих лабораторіях ДП «Укрметртестстандарт», а також те, що було здійснено перевірку стану виробництва: наявність кваліфікованого персоналу, необхідного устаткування тощо. Іншими словами, знак CUSM гарантує покупцю неупереджене дослідження продукції та подальший її контроль. Так, наприклад, якщо ви купуєте масло і на його маркуванні міститься знак CUSM, то це говорить про те, що масло виготовлено згідно всіх вимог нормативних документів, а також, що його склад, зазначений на етикетці, відповідає дійсності.

    Знак CUSM, нанесений на етикетку товару, таким чином, підкаже покупцеві, що даний товар безпечний і якісний. Адже, на жаль, не вся продукція не всіх виробників і постачальників відповідає критеріям якості та безпеки, але разом з тим, така продукція перебуває на прилавках магазинів поряд з гідною продукцією.

    Ось тут і допоможе знак CUSM відрізнити безпечну і якісну продукцію і не придбати небезпечний виріб.

    Отримати право маркуватися знаком CUSM може тільки та продукція, яка виробляється серійно і відповідає всім вимогам законодавства України, а також виробництво такої продукції повинно мати сертифіковану систему управління якістю та/або безпекою продукції. Виробник, у свою чергу, маркуючи знаком свою продукцію, запевняє покупця в тому, що його продукція відповідає всім нормам і забезпечує безпеку та належний рівень якості. Таким чином, виробник разом з ДП «Укрметртестстандарт» беруть на себе рівною мірою відповідальність перед покупцями за якість і безпеку продукції.

    На сьогоднішній день право маркувати свою продукцію знаком CUSM отримали 8 вітчизняних виробників. Серед них, ТОВ "Ексімтрейд", ТОВ «Фірма «Фавор», ПрАТ «Вентиляційні системи», ТОВ "ТАЛАНЛЕГПРОМ ", ПрАТ "Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка», ПАТ "Київський маргариновий завод", ПАТ "Київська кондитерська фабрика «Рошен»", ТОВ "Тієнс УКРАЇНА".

    Ці підприємства протяг багатьох років проводять випробування та сертифікацію продукції в ДП «Укрметртестстандарт», під час яких було доведено стабільну якість продукції, яка ними виробляється. Надалі Державним підприємством «Укрметртестстандарт» здійснюватиметься моніторинг цієї продукції для підтримки впевненості в її відповідності встановленим вимогам.

    Пройшовши всі випробування, виробники отримують право наносити знак CUSM на свою продукцію. Для покупців цей знак – найнадійніший помічник, підказка правильного вибору. Тому сумніватися в якості виробу не доведеться – знак CUSM гарантує цю саму якість.

    Фахівці ДП «Укрметртестстандарт», як експерти якості, радять покупцям уважно вивчати маркування на упаковці виробу і звертати увагу на наявність знаку CUSM, який виявиться надійним помічником при виборі якісної продукції.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.