• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Киеве процветает новая автомобильная афера
    Опубликовано: 2013-06-16 04:33:12

    У Києві з'явилася нова автомобільна афера. Шахраї продають машини з величезними знижками з умовою оплати грошовим переказом, а після отримання грошей зникають. Тим часом, в соцмережах з'явилися групи, що пропонують пакет липових документів для автокредиту.

    Природно, кредит на них не дають, а от гроші довірливі громадяни платять.

    На автосайтах Києва з'явилися оголошення про продаж дорогих машин за викидними цінами. Трирічну «Honda Civic» продають за $ 7,5 тис. при реальній вартості не менше $ 18 тис., майже нову «Toyota Land Cruiser» - за $ 35 тис. (коштує $ 70 тис.).

    Автори оголошень пояснюють дешевизну тим, що знаходяться за кордоном, а щоб показати машину, потрібно їхати в Україну. Щоб марно не «кататися», просять платити за авто грошовим переказом. Оформити продаж обіцяють вже після того, як сума буде сплачена.
    «Ніякої афери. Висилаєте мені квитанцію про оплату, але приховуєте контрольний номер, який необхідний для отримання переказу. У будь-якому банку вам підтвердять, що без контрольного номера переказ не видають!

    Після переоформлення авто на ваше ім'я ви вкажете мені контрольний номер для отримання переказу », - стверджує автор оголошення про продаж «Honda Civic». Але юристи застерігають від таких покупок.

    «До нас вже були звернення з таким оголошенням. Людина перерахував гроші, приховував код, але автор оголошення зник. Коли покупець спробував забрати гроші, виявилося, що з рахунку вони давно зняті», - сказав юрист адвокатської компанії.
    За його словами, до подібної афери можуть бути причетні банківські співробітники, які мають доступ до кодів переказів.

    Швидке отримання кредиту на автомобіль недавно почали пропонувати в соцмережах. В одній з груп «Всі документи на автокредит" пропонують довідку про доходи з підставної роботи, «липові» права і навіть довідку від чоловіка або дружини зі згодою на кредит.
    Коштує це всього $ 500. Ми спробували купити документи і собі, але після листа Олексію, який був вказаний як контактна особа, групу заблокували.

    У банках кажуть, що підроблені документи не спрацюють, оскільки розрахунковий рахунок організації, що видала довідку про доходи, тут же перевірять через банк, а доходи за півроку - через податкову.

    І випадки, коли вони стикалися з підробками, у них вже недавно були. «Мабуть, шахраї просто наживаються на підробках, беруть гроші, приносять папірці і зникають», - сказала співробітниця банку.

     

    http://automotoclub.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.