• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Киеве под землю провалилась целая трасса
    Опубликовано: 2013-04-19 07:44:02

    Проїжджа частина - під землею! В середмісті Києва, внаслідок прориву труби, провалися асфальт. З ями витекли тони окропу. Чимале перехрестя біля мосту Патона парувало, немов лазня. Нині там перекрито рух транспорту.

    Микола зупинився на заправці. Балакав із приятелем, пив каву. Аж раптом:

    - Бах, трах, кипяток.

    Чи не теракт - подумав чоловік. Та побачив на дорозі неподалік чимале провалля.

    - Та ну шо, нормально все - упало все, женщина крикнула, посыплось да и все.

    Асфальт провалився просто перед світлофором. Зазвичай там багато автівок. Але тієї миті - диво - не було жодної.

    - Нас спасла вдача.

    Виявилося, рвонула тепломережа. Ще й велика - сімсот міліметрів діаметром. На дорогу нестримним струмком потік окріп. Одразу всю місцину - перетин бульвару Дружби Народів, вулиць Старонаводницької та Лаврської - заслала густа пара.

    На місце надзвичайної події прибули власники тепломереж - представники Київенерго. Причини прориву, кажуть, підземних комунікацій столиці - не нові.

    - Труба була прокладена в кінці 70-х років прошлого сторіччя, минулого, і вона вже має корозійний знос, і не витримала.

    Та саме вона постачала тепло й гарячу воду мешканцям Печерська. Київенергівці запевняють - уже більшысть переваг цивілізації повернули.

    Олександр Охрименко, головний інженер теплових мереж Печерського району м. Києва:

    - Зараз уже виконані необхідні перемикання на теплових мережах, споживачі підключаються, до вечора гаряча вода та тепло буде майже у всіх споживачів, лише 31 будинок залишиться без гарячої води, і вони будуть включені максимально швидко, я думаю.

    Із проваллям тяжче. На допомогу комунальникам прибули навіть рятувальники. Одні - помпуватимуть воду. Інші - різатимуть.

    - Хочуть відрізати трубу - одну, другу, ту заглушить і ложить нову лінію, щоб не було прорива.

    Тож вочевидь впораються не швидко. Нині їхати сюди - зась.

    Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

    - З 16-го по 21-ше квітня на вулицях Лаврська, Старонаводницька та площі Героїв Великої вітчизняної війни буде повністю перекрито рух транспорту, шляхи проїзду, які ми пропонуємо, є у нас на сайті.

    Є попередження і від Київенерго - таких ярів у столиці може побільшати. На й так уже спрацьовані комунікації впливає підняття ґрунтових вод. Вони можуть пришвидшити корозію труб, і як наслідок, спричинити прорив. Фахівці кажуть - стережіться. І якщо бачите на дорозі пару - тікайте! Бо то перша ознака небезпеки



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.