• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • После «снежного апокалипсиса» в Киеве начнется «всемирный потоп»
    Опубликовано: 2013-03-26 07:34:46

    Зазвичай до кінця березня весь сніг танув, паводок був середній, в основному білоруський і російський. А тепер в кінці березня випала місячна норма снігу. Тож буде з'єднання паводку російського, білоруського і українського. Такий потрійний удар

    Удар стихії відчує також Поділ. Експерт прогнозує затоплення нижніх поверхів житлових будинків.

     Екологи прогнозують сильну повінь у Києві в результаті танення великої кількості снігу, що випав у 20-х числах березня.

     "Може бути потужна повінь, коли десь в кінці квітня почне танути сніг. Може затопити половину Лівого берега, Конча-Заспу, Поділ", - заявив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко у понеділок, 25 березня.

     На його думку, повінь може бути після 20 квітня.

     "Зазвичай до кінця березня весь сніг танув, паводок був середній, в основному білоруський і російський. А тепер в кінці березня випала місячна норма снігу. Тож буде з'єднання паводку російського, білоруського і українського. Такий потрійний удар. Наскільки я пам'ятаю, ніколи не випадало така кількість снігу, до того ж в кінці березня", - пояснив еколог.

     На його думку, наслідки паводку можуть бути "дуже серйозними". Зокрема, він допускає затоплення нижніх поверхів житлових будинків, знесення маєтків у Конча-Заспі.

     Борейко нагадав, що у 1971 році рівень води у Дніпрі піднявся на 8 м, а в 1986 році - на 3 м.

     "У 1971 році вода дійшла до платформи "Гідропарку", цілі будинки пливли по Дніпру, весь Лівий берег був затоплений. Десь у 1986-му році вода піднялася на 3 м. Була затоплена велика частина Гідропарку і Труханового острова. Людських жертв не було, але комарів - неміряно", - зазначив еколог.

     Борейко також вважає, що дуже серйозна ситуація буде на Бортницькій станції аерації.

     "Дамби промиє, тому що величезна кількість води буде стікати в Дніпро. На початок березня там було 86 вимоїн, а зараз буде масово", - зазначив він.

     Разом з тим, позитивом унікального снігопаду в Києві еколог вважає те, що в столиці стало чистіше повітря.

     Однак екологи стурбовані тим, що пізній снігопад може призвести до масової загибелі лелек. "Лелеки вже летять. У Чернівецькій області сотні лелек прилетіли, стоять у снігу по коліно, харчуватися нічим, і вони гинуть без їжі", - зазначив Борейко.

     

    http://novaera.te.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.