• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Киеве больше не будет небоскребов
    Опубликовано: 2013-03-21 01:53:15

    На сьогоднішній день генплан міста досі не затверджений, тому прямої заборони для такого будівництва немає, повідомляє «Україна комунальна».

    До сьогодні питання висотного будівництва у центрі обмежувалося лише моральними факторами. Тобто ніяких законодавчих підстав та обмежень щодо спорудження висотних об’єктів у центральній частині міста фактично не було. Про це розповів начальник Інституту Генерального плану Києва Сергій Броневицький.

     

    «Якщо він буде прийнятий, то заборона буде, і не зможе більше жоден посадовець підписати документ, який дозволятиме будувати висотну будівлю у центрі столиці», – розповів Сергій Броневицький.

    За словами пана Броневицького, такі зміни впорядкують взаємовідносини між місцевою владою, інвесторами, забудовниками та жителями міста. Він також запевнив, що до середини літа або восени цього року генплан столиці буде затверджено Київрадою.


    Втім це не єдине нововведення, яке пропонується запровадити у сфері будівництва з прийняттям нового генплану. Раніше пан Броневицький зазначав, що проект генплану міста також передбачає ведення будівництва методом ущільнення на нових вивільнених територіях. За даними Інституту Генплану, у місті існує понад 10 тис. га внутрішньоміських територіальних ресурсів, придатних для розміщення нової житлової забудови, об’єктів соціальної сфери, громадських і ділових центрів, парків та скверів, транспортних розв’язок та інженерних споруд.

    Нагадаємо, оновлений генплан міста був розроблений та оприлюдений у лютому поточного року. Паралельно з роботою над генпланом також ведеться робота над містобудівним кадастром столиці. Покищо містобудівний кадастр Києва працює в експериментальному режимі, а повноцінно запрацює через півроку. На даний момент в кадастрі поки є дані щодо двох районів міста. Відзначимо, що це єдиний кадастр в Україні, на основі якого будуть робитися всі інші.

    В цілому статистика демонструє, що регіони країни доволі повільно включаються у роботу з оновлення містобудівної документації. Насьогодні, за даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, схемами планування областей забезпечені 60% регіонів та понад 35% районів. Оновленими генеральними планами забезпечені 85% обласних центрів, понад 72% міст обласного значення, майже 57% міст районного значення, близько 47% селищ та 22% сіл.

     

    http://kiev-forum.org



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.