• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Киеве хотят сносить старые дома и строить небоскребы
    Опубликовано: 2013-02-23 00:21:09

    В Україні немає законодавства, яким би регулювався процес знесення старих хрущовок. Для початку повинен бути розроблений проект, а потім ще довга процедура його обговорення і ухвалення. Архітектори вважають, що в цей закон повинна бути вписана норма, за якою відселенню підлягає будь-який будинок у випадку, якщо 70 відсотків мешканців на таке відселення погодилися. Зараз потрібно всі сто. Лазівкою в безвихідній ситуації може стати вже чинний Закон України "Про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду". Згідно з ним будинок може бути визнано аварійним. Якщо мешканці не захочуть залишати домівки, то їх виселять за рішенням суду. Маючи постанову про непридатність будинку, міська державна адміністрація має провести конкурс на кращого інвестора-забудовника комплексної реконструкції кварталу. "Важливо, щоб люди розуміли, що такі дії спрямовані на поліпшення їхньої якості проживання. Адже жити в аварійному будинку - це свідомо піддавати себе ризику", - розповів Василь Присяжнюк, перший заступник начальника комунальної організації "Київгенплан". Але люди не розуміють і підстави на це у них є. Адже випадки шахрайства під час аналогічних переселень в Москві траплялися не раз. У певний момент вони прийняли системний розмах. Квартали і вулиці, які планують знести до 2025 року: - вул. Метрологічна - вул. Якіра і вул. Сім'ї Хохлових - бульвар Дружби Народів, вул. Лихачова - територія між Лепсе, просп. Комарова та вул. Василенко - квартал вул. Уманської, Ніщинського і Фучика - квартал вул. Смілянська, Чоколівського бульвару, Повітрофлотського проспекту - квартал проспекту Відрадного, Донця, Героїв Севастополя, Стражеско - квартал вулиць Гречка, Стеценка. - квартал бульвару Перова, вул. Алішера Навої, вул. Воскресенської - квартал вул. Попудренка, Червоногвардійської, Червоноткацькій, Мініна - квартал вул. Щусєва, Ризької, Теліги

    Будувати замість хрущовок сучасні багатоповерхівки вигідно місту - на місці панельної п'ятиповерхівки у висотному будинку можна побудувати безліч квартир. Грошей витрачати не потрібно - все за рахунок інвестицій. Поки що найбільшою проблемою архітектори вважають відсутність інвесторів, які взялися б за знесення хрущовок і зведення на їхньому місці сучасних багатоповерхових будинків. У Києві не раз виносили проекти зі знесення хрущовок, але з цього нічого не вийшло. Пропонувалося знести 2- і 3-поверхові будівлі на вулиці Щусєва і Вавілових на Сирці. Будівництвом був зацікавлений "Київміськбуд". Друга проблема, яка турбує архітекторів, - це мешканці. Нюанс у тому, що поки квартиру у хрущовці зносять і будують новий будинок, киянам треба десь жити. Архітектори пропонують прийняти закон, який би регулював всі нюанси такого відселення.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.