• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Говорити про ліквідацію ДАІ передчасно!
    Опубликовано: 2005-08-08 15:17:00

    Сьогодні на прес-конференції в міністерстві внутрішніх справ заступник міністра Володимир Рудік відповів на питання, що вже понад два тижні хвилюють українських водіїв та громадськість  – бути чи не бути ДАІ? чи ліквідовано службу? що очікує учасників дорожнього руху після реорганізації?

    Перш за все, ДАІ не ліквідовано юридично, тому  вона є діючою службою, пояснив заступник міністра. Як повідомлялося раніше, на реформування служби Президентом України міністерству внутрішніх справ відведено три місяці. Володимир Рудік повідомив, що МВС і до відповідного Указу вживалися заходи щодо реорганізації Державтоінспекції.  На даний час проведена серйозна робота щодо внесення змін до 10 нормативних актів, тісно пов’язаних з роботою Державтоінспекції. Здійснюються заходи щодо приведення структури служби до формату виконання завдань в нових умовах.  Так, було скорочено  дорожньо-патрульну службу, чисельність якої за рахунок передачі частини штату до патрульно-постової служби, частини – до дільничних інспекторів міліції, зменшилася до трьох тисяч осіб. Наразі планується перегляд не лише кількісного, але й якісного складу служби. Мається на увазі, що вимоги до співробітників нової Дорожньої міліції значно зростуть. Весь особовий склад буде виведено за штат, а заповнюватися посади будуть на основі жорсткого відбору – іспити, тести та навіть перевірка дипломів кандидатів.

    Крім того, підготовлено законопроект, який передбачає, серед іншого, підвищення розміру штрафів за порушення ПДР. Причому, відмітив В.Рудік, головна мета не стільки збільшення суми, скільки реалізація тези невідворотності покарання. Особливо це стосується порушень правил дорожнього руху, які найчастіше призводять до аварій: порушення при маневруванні та здійсненні обгону, виїзду на смугу зустрічного руху тощо. Цей законопроект буде подано до Верховної Ради безпосередньо Президентом України Віктором Ющенко як невідкладний.

    Що стосується закидів про те, що ліквідування ДАІ призвела до зростання аварійності, то за статистикою тенденція до зростання кількості ДТП на дорогах спостерігається впродовж останніх чотирьох років, особливо в літній період. Причини невтішної картини пояснив начальник Департаменту ДАІ МВС Сергій Коломієць – правовий нігілізм, низька культура водіння та недостатній рівень виховання «починаючи з дитячого садочка». Співробітники Державтоінспекції, як і раніше, виконують свої обов’язки щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, оформлюють дорожньо-транспортні пригоди, надають допомогу потерпілим. Єдині зміни, що наразі відбулися в їх роботі, це перерозподіл сил – ті інспектори, що раніше лише контролювали певні ділянки дороги, тепер переведені на «гарячі» місця, де найчастіше потрібна допомога регулювальника.

    А невдовзі поведінку водіїв на дорогах контролюватимуть спеціальні прилади відеоспостереження. Вони, зокрема, фіксуватимуть перевищення допустимої швидкості та «запам’ятовуватимуть» номери автомобіля-порушника. Засобами відеоспостереження планується оснастити й автомобілі  інспекторів нової дорожньої міліції.

    Відтепер навіть назва колишньої Державтоінспекції працюватиме на новий імідж – Служба дорожньої міліції покликана служити народові, а не інспектувати дороги.

    Інна Максименко

    ДЗГ МВС України 



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.