• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Проведення аукціонів з продажу нафти та газового конденсату на Українській фондовій біржі – неправомірне
    Опубликовано: 2005-08-05 11:52:00

    Відкрите акціонерне товариство „Укрнафта” відмовилось від участі в аукціоні з продажу нафти та газового конденсату, запланованому до проведення на Українській фондовій біржі на 2 серпня 2005 року та було змушене відкликати попередньо надані пропозиції за тих обставин, що за станом на сьогодні ні ЗАТ „Українська фондова біржа”, ні Міністерством економіки України так і не надано роз’яснень щодо правомірності проведення аукціонів з продажу нафти та газового конденсату на базі Української фондової біржі.

    Як власник і продавець нафти та газового конденсату ВАТ „Укрнафта” зацікавлене у проведенні аукціонів у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Однак, проведення таких аукціонів на базі Української фондової біржі є неправомірним, оскільки, відповідно до законів України, фондові біржі в Україні створюються виключно для операцій з цінними паперами та їх похідними й не можуть мати метою отримання прибутку.

    Не з’ясованими остаточно є також обставини визнання ЗАТ „Українська фондова біржа” переможцем спеціалізованого конкурсу з визначення біржі, на базі якої проводитимуться аукціони з продажу нафти та газового конденсату. Цей конкурс проводився відповідно до норм наказу Міністерства економіки України, який не пройшов обов’язкову державну реєстрацію, й отже, відповідно до українського законодавства, є не чинним.

    З огляду на викладені вище підстави, враховуючи необхідність запобігання розвитку кризових явищ в економіці України, зокрема на ринку нафтопродуктів, ВАТ „Укрнафта” і було прийнято рішення про відкликання пропозиції з продажу нафти на аукціоні та передачу її на переробку. Переробляючи нафту та реалізуючи виготовлені з неї нафтопродукти в мережі власних автозаправних станцій, ВАТ „Укрнафта” діє у повній відповідності до норм чинного законодавства України, не здійснюючи відчуження видобутих нафти та газового конденсату в жодний інший спосіб, а ніж передбачений Законом України „Про Державний бюджет України на 2005 рік”.

    Прес-служба ВАТ “Укрнафта”



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.