• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • З початку 2005 року Міністерство юстиції України внесло до Єдиного державного реєстру дві тисячі нормативно-правових актів
    Опубликовано: 2005-08-02 11:25:00

    Формуючи Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів, Мін‘юст забезпечує систематизацію актів законодавства в електронному вигляді й надає юридичним і фізичним особам доступ до правової інформації.

    Як повідомила прес-службі заступник міністра юстиції Лідія Горбунова, в поточному році Міністерство юстиції внесло до Єдиного державного реєстру 2 000 нормативно-правових актів. З них 171 закон , 130 указів Президента, 13 розпоряджень глави держави, 413 постанов Кабміну, 84 розпорядження Кабміну,  728 нормативно-правових актів центральних органів виконавчої влади, зареєстрованих Мін`юстом.

    Серед законів, включених до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів, зокрема, Закон України “Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”. Цей закон визначає загальні засади соціального захисту цієї категорії громадян, забезпечує правове регулювання відносин у суспільстві, які спрямовані на реалізацію бездомними громадянами і безпритульними дітьми прав і свобод, передбачених Конституцією України та чинним законодавством. До Реєстру також включено  Закон України “Про міжнародне приватне право”, який встановлює порядок урегулювання приватно-правових відносин.

    Лідія Горбунова також відзначила внесені до Реєстру Закони України “Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу” та “Про Державну кримінально-виконавчу службу України”.

    Усі включені до Реєстру тексти нормативно-правових актів перевірені на автентичність контрольним примірникам актів, що зберігаються в Мін’юсті. Для кожного нормативно-правового акта визначені джерела офіційного опублікування. Функції Реєстру дозволяють встановлювати взаємозв’язки та здійснювати перехід між актами, знаходити їх за назвами, ключовими словами, суб’єктами нормотворення, видами, датами, номерами їх прийняття, за датами й номерами реєстрації в Мін`юсті тощо.

    Юридичні та фізичні особи можуть отримати будь-який нормативно-правовий акт в контрольному стані чи витяг із нього у вигляді окремих розділів, глав або статей. Нормативно-правові акти можна отримати на папері, в електронному вигляді або шляхом безпосереднього санкціонованого доступу до інформаційного фонду Реєстру через мережу Інтернет.

    За словами Лідії Горбунової, усі поточні нормативно-правові акти, що надійшли до Мін’юсту та включені до Єдиного державного реєстру, публікуються у щотижневому офіційному виданні Міністерства юстиції України “Офіційний вісник України”, який видається з 1997 року.

    Указом Президента України “Офіційному віснику України” надано статус офіційного друкованого видання, у якому підлягають оприлюдненню державною мовою акти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України.

    Урядовий портал 



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.