• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МОНМС України пропонує школам викладати курс «Фінансова грамотність»
    Опубликовано: 2012-03-20 10:25:29

    У листі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Про курс за вибором для загальноосвітніх навчальних закладів "Фінансова грамотність"» мова йде про те, що з нового навчального року загальноосвітні навчальні заклади матимуть змогу обирати новий для викладання курс - «Фінансова гармотність».  

     

    Лист було розіслано усім управлінням освіти облдержадміністрацій нашої країни.

     

    Курс «Фінансова грамотність» розроблений науковцями Університету банківської справи Національного банку України з метою виховання освіченого фінансового споживача та підготовки його до взаємодії з існуючою фінансовою системою. Пропонований курс забезпечено навчальною програмою, робочим зошитом для учня та навчальним посібником, які схвалені комісією з економіки Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України для використання у загальноосвітніх навчальних закладах.

    За словами радника ректора УБС НБУ Тамари Смовженко, курс “Фінансова грамотність” орієнтований на вироблення практичних вмінь, навичок та компетенцій, а не просто отримання суто теоретичних знань. Навчальний матеріал розрахований на викладання протягом всього навчального року – 30 уроків.

    “Пілотне” викладання курсу “Фінансова грамотність” уже проводиться протягом другого семестру 2011/2012 навчального року, відповідно до наказу Міністерства освіти, науки, молоді та спорту. До експерименту долучені 13 шкіл, ліцеїв та коледжів з 5 регіонів України: Київ, Львів та Львівська область, Харків, Черкаси та Донецька область. Пілотом охоплено понад 550 учнів 10-х класів. Після завершення експерименту його результатом буде доопрацювання навчально-методичних посібників та навчальної програми курсу – протягом літа 2012 року.

    Прес-служба УБС НБУ

    E-NEWS.COM.UA



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.