• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Економічна співпраця з Туркменістаном зростає
    Опубликовано: 2012-03-14 15:40:41

    В рамках візиту в Україну Президента Туркменістану Гурбангули Бендимухамедова, відбувся українсько-туркменський бізнес-форум, який продемонстрував не лише готовність країн підтримувати існуючи двосторонні контакти, але й розпочинати  нові проекти. Про це повідомив президент УСПП, народний депутат України Анатолій Кінах.

     

    Форум зібрав кілька десятків бізнесменів двох країн, в ньому взяли участь Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ю. Бойко,  заступники голови Кабінету міністрів Туркменістану Р.Мередов, Х.Мухаммедов, Б. Хаджамухаммедов, А.Гочієв тощо.

     

    Учасники зауважили, що Туркменістан є важливим економічним партнером України. За 2011 р. зовнішньоторговельний обіг товарами та послугами склав близько 1,2 млрд. дол.. США і збільшився порівняно з 2010р. в 3,2 рази. В той же час  результати співпраці свідчать, що стан справ в торгівлі, інвестиційної, промислової сферах, хоча й відрізняється позитивною динамікою, однак не відповідає потенціалу обох країн. Торговельне сальдо для України є від’ємним і складає 367,6 млн. дол. США.

     

    В активі зовнішньоекономічної співпраці є кілька проектів, які дуже динамічно розвиваються.  Так, член УСПП ТОВ НВК «Енергосоюз» спільно з провідними підприємствами енергетики України –  ВАТ «Турбоатом», ДП «Електротяжмаш», ВАТ «Запоріжтрансформатор» – за завданням ДП «Тукрмененерго» розробило проект модернізації блоку №5 Марийської ГРЕС в Туркменістані.  Реалізація проекту в повному обсязі на 8 блоках станції дасть значний поштовх співпраці 2-х країн, збільшить товарообіг між державами, закладе фундамент подальшого довгострокового енергетичного співробітництва України і Туркменістану.

     

    Ще один член УСПП – ВАТ «Ічнянський молоко-консервний завод» успішно збільшує експорт згущеного молока і молоко консервів на основі вітчизняної сировини в Туркменістан. 

     

    «УСПП докладає значних зусиль для збільшення товарообігу між країнами, диверсифікації груп товарів та послуг, щоб не «зациклюватися» на поставках енергоресурсів, а максимально використовувати науково-технічний потенціал та інноваційні розробки», - наголосила віце-президент УСПП Олександра Блавдзевич.

     

    E-NEWS.COM.UA



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.