• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Щодо порушення кримінальної справи відносно екс-посадовців ВАТ “Укрнафта”
    Опубликовано: 2005-11-18 13:03:00
    17 листопада 2005 року ДЗГ МВС України розповсюдив інформацію під заголовком «Подарували» підприємцям понад 5,4 млн. гривень», де йшлося про порушення кримінальної справи відносно посадових осіб відкритого акціонерного товариства “Укрнафта”. У зв’язку з надходженням до ДЗГ численних запитань з цього приводу надаємо більш детальну і уточнену інформацію у цій справі.
     
    Слідче управління ГУМВС України в м. Києві проводить досудове розслідування низки кримінальних справ, порушених за фактами заволодіння шляхом шахрайства коштами одного з найбільших нафтопереробних підприємств країни - відкритого акціонерного товариства “Укрнафта”, внаслідок чого згадане ВАТ недорахувалося близько 50 мільйонів гривень.
    Зокрема, встановлено, що екс-керівники “Укрнафти” безпідставно уклали з приватним підприємством договір купівлі-продажу цінних паперів і безоплатно передали йому 4 векселі на суму 5,4 млн. гривень. Слідчим управлінням ГУМВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).Для розслідування цих злочинів створено спеціальну групу з числа досвідчених слідчих та оперативних працівників.
    Слідчими також виявлено, що серед суб’єктів підприємницької діяльності, втягнутих у цю оборудку, чимало фіктивних. Власники цих підприємств - випадкові особи, які, за їх словами, не пам’ятають кому і навіщо давали свої паспорти та ідентифікаційні коди. Документи цих осіб були використані для реєстрації “фірм-метеликів”, що фігурують у згаданій кримінальній справі.
    Слід зазначити, що нинішнє керівництво “Укрнафти” сприяє проведенню розслідування і надало до контрольно-ревізійного управління та МВС України усі необхідні документи.
     
    ДЗГ МВС України
    17.11.2005


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.