• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Інтереси підприємців житомирщини захищено
    Опубликовано: 2006-01-12 15:53:00

    Антимонопольний комітет України припинив антиконкурентні дії Новоград-Волинської міської ради у вигляді встановлення дискримінаційних ставок ринкового збору.

    В ході виїзного засідання Комітет встановив, що орган влади порушував права торговців продовольчими та непродовольчими товарами на ринках міста.

    Так, своїм рішенням міськрада встановила для зареєстрованих у місті підприємців, які торгують на кооперативному ринку “Урожай“, ставки ринкового збору 2,55 грн. у неділю, а в інші дні тижня – 1 грн.

    При цьому ставки на всіх інших ринках міста не залежать від дня. Хоча для зареєстрованих за межами міста підприємців вони становлять 2,55 грн., тоді як для зареєстрованих у місті діють значно нижчі тарифи.

    Такі дії Комітет визнав неправомірними та зобов’язав міськраду Новоград-Волинську встановити рівні й обґрунтовані ставки для торговців незалежно від місця їхньої реєстрації.

    «Тільки в минулому році ми виявили та припинили понад сімсот випадків антиконкурентних дій органів влади, які усіляко мали б сприяти розвитку малого та середнього бізнесу. У даному випадку встановлення різних ставок, по-перше, поставило підприємців у нерівні умови порівняно з конкурентам і, по-друге, у кінцевому результаті призвело до підвищення роздрібних цін на товари. А все через те, що міськрада прийняла своє рішення без погодження з територіальним відділенням Антимонопольного комітету, хоча цього вимагає конкуренційне законодавство», - зауважив Голова Комітету Олексій Косту

    "АМС"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.