• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США визнало те, що в Україні інтелектуальна власність захищається
    Опубликовано: 2006-01-24 15:24:00

    Рейтинг країни у захисті прав інтелектуальної власності за „Списком 301” покращився.

    США відновило переваги для України згідно із Генеральною системою преференцій і змінило рейтинг нашої країни за „Списком 301” з „пріоритетної закордонної країни” на „країну у пріоритетному списку спостереження”. Про це 23 січня 2006 року повідомив Торговельний представник Сполучених Штатів Роб Портман.

    „Я хотів би висловити свою похвалу та відзначити тривалі зусилля Уряду України, спрямовані на боротьбу з піратством у сфері авторського права, а також закликаю Уряд продовжувати цю роботу”, - зазначив під час прес-конференції пан Портман.

    Таких значних переваг для України було досягнуто після тривалої, спільної роботи і постійних консультацій між фахівцями Державного департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України та Торговельними представниками США.

    У липні 2005 року Уряд України ухвалив законодавство, куди було внесено ряд змін щодо впорядкування операцій, пов’язаних з виробництвом, експортом, імпортом дисків для лазерних систем зчитування, обладнання та сировини для їх виробництва. З часу прийняття законодавчих актів державні інспектори Державного департаменту інтелектуальної власності активно перевіряли заводи, що мають ліцензію на виробництво оптичних дисків, проводили облави проти підприємців, які займалися комерційним розповсюдженням продукції, що порушувала права інтелектуальної власності, і накладали фінансові санкції на порушників.

    Відновлення переваг України в рамках Генералізованої системи преференцій дозволить експортувати до США на безмитній основі більше 3000 найменувань українських товарів, що позитивно вплине на стан економіки України.

    Прес-служба Державного департаменту інтелектуальної власності



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.