• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ наполягае на обліку газу та його залишків
    Опубликовано: 2006-01-26 11:34:00

    Антимонопольний комітет України рекомендував ВАТ «Сумигаз» та його ДП «Газовик» запровадити порядок обліку невикористаних споживачами залишків скрапленого газу у балонах.


    У ході виїзного засідання Комітет встановив, що дії цих підприємств містять ознаки зловживання монопольним становищем на ринку скрапленого газу для побутових потреб.


    Зокрема, всупереч інструкції, підприємства не ведуть обліку невикористаного споживачами газу та не зливають його залишки з балонів. Як наслідок, при подальшому наповненні балонів якість газу може не відповідати вимогам.
    Окрім цього, споживачі повторно сплачували за невикористану ними ж частку газу, оскільки залишки не враховувалися.


    З тим, щоб врегулювати ситуацію, Комітет зобов’язав підприємства запровадити відповідний облік газу.
    «Монополісти скориста

    лися тим, що прості люди не мають змоги самотужки перевірити кількість та якість газу в балонах, а, значить, за необхідності захистити свої права. Тож якщо на підприємства покладено функцію контрою за продукцією, вони повинні належним чином її виконувати. Водночас, це має вплинути і на порядок формування економічно обґрунтованої ціни на скраплений газ», - зауважив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

    "АМКУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.