• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко підписав низку Законів
    Опубликовано: 2006-02-21 09:25:00

    Глава держави підписав Закон України № 3383-IV «Про ратифікацію Рішення Ради глав урядів Співдружності Незалежних Держав про Правила митного контролю за переміщенням через митний кордон товарів, що містять об\'єкти інтелектуальної власності», прийнятий Верховною Радою України 19 січня 2006 року з ініціативи Кабінету Міністрів України.

    Законом ратифіковано Рішення Ради глав урядів Співдружності Незалежних Держав про Правила митного контролю за переміщенням через митний кордон товарів, що містять об\'єкти інтелектуальної власності. Рішення ухвалено з метою реалізації Угоди про співробітництво з питань припинення правопорушень у сфері інтелектуальної власності від 6 березня 1998 року, ратифікованої Україною 21 вересня 2000 року. Відповідно до затверджених Правил центральні митні органи кожної зі Сторін для цілей митного контролю ведуть реєстри товарів, що містять об\'єкти інтелектуальної власності. Митні органи в порядку, встановленому національним законодавством Сторін та цими Правилами, здійснюють захист прав правовласників на об\'єкти інтелектуальної власності, внесені до цих реєстрів, призупиняючи з власної ініціативи або за вмотивованою заявою правовласника чи уповноваженої ним особи випуск товарів з ознаками контрафактності. Порядок та умови прийняття і скасування рішення про призупинення випуску товарів, що містять об\'єкти інтелектуальної власності, під час їх переміщення через митний кордон встановлюється цими Правилами та національним законодавством. За угодою між центральними митними органами Сторін може встановлюватись принцип взаємності щодо захисту прав правовласників на об\'єкти інтелектуальної власності, внесені до реєстрів центральних митних органів цих Сторін.

    Глава держави підписав Закон України № 3392-IV «Про ратифікацію Рамкової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком», прийнятий Верховною Радою України 7 лютого 2006 року.

    Законом ратифіковано Рамкову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком, якою визначено основні засади співробітництва між Урядом України та Банком у сфері кредитування інвестиційних проектів, що становлять для України державний інтерес. Угода, зокрема, містить положення про статус, види та режим діяльності Банку, як міжнародної фінансової установи, в Україні; регулює порядок узгодження та забезпечення реалізації інвестиційних проектів, що підлягають кредитуванню Банком та відносяться до сфери дії цієї Угоди; встановлює національний режим або режим найбільшого сприяння у фіскальній, митній та інших сферах щодо інвестиційних проектів та супутніх контрактів, які фінансуються Банком; містить арбітражне застереження про врегулювання спорів, як з приводу фінансування інвестиційних проектів, так і щодо існування, чинності, тлумачення, реалізації або припинення дії цієї Угоди.

    Глава держави підписав Закон України № 3408-IV «Про ратифікацію Угоди про позику (Проект удосконалення системи соціальної допомоги) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку», прийнятий Верховною Радою України 8 лютого 2006 року.

    Законом ратифіковано Угоду про позику (Проект удосконалення системи соціальної допомоги) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, укладену з метою реалізації проекту реформування та підвищення ефективності системи соціальної допомоги в Україні. Проектом передбачено здійснити модернізацію адміністративної системи місцевих підрозділів соціального захисту, удосконалити порядок надання та обліку адресної соціальної допомоги, запровадити ефективний моніторинг та системний аналіз, як результатів конкретних соціальних програм, так і загальних наслідків державної політики у сфері соціального захисту населення. Угода регулює порядок надання, використання та погашення отриманої від Міжнародного банку реконструкції та розвитку позики, встановлює вимоги щодо звітності та моніторингу фінансового супроводження процесу виконання передбаченого Угодою проекту.

    "Офіційне представництво"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.