• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту"
    Опубликовано: 2006-02-21 12:43:00

    Верховна Рада України підтримала пропозиції Президента України до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо підготовки кадрів)

    Закон вносить в чинну редакцію закону ряд змін та доповнень, направлених на врегулювання певних питань пов´язаних з проходженням навчального процесу у вищих навчальних закладах; діяльністю вищих закладів освіти; працевлаштуванням випускників вищих навчальних закладів.

    В своїх пропозиціях Президент України, зокрема. зазначив, що в законі, пропонується прирівняти вищі навчальні заклади першого - четвертого рівнів акредитації, що перебувають у власності споживчої кооперації, у питаннях оподаткування до державних вищих навчальних закладів. На думку Президента України, ця норма за своїм змістом протирічить вимогам нині чинного законодавства, а саме Закону "Про систему оподаткування".

    Президент України зазначає, що зміни до ст.18 закону передбачають надати право спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади у галузі освіти і науки здійснювати реалізацію державної цінової політики у сфері вищої освіти та проводити моніторинг цін на освітні послуги. На думку Президента України, це положення не узгоджується з ст. 116 Конституції України та ст. 4 Закону "Про ціни і ціноутворення", за якими проведення цінової політики забезпечується виключно Кабінетом Міністрів України.

    Закон встановлює певні професійні вимоги до кандидата на посаду керівника вищого навчального закладу культури і мистецтв третього або четвертого рівня акредитації. До числа таких вимог відноситься і необхідність наявності у кандидата одного з наступних почесних звань України: "Народний артист України", "Народний художник України", "Народний архітектор України" або "Заслужений діяч мистецтв України". Президент України з цією нормою не погоджується, зазначаючи, що встановлення вищезазначених вимог до кандидатів на посади керівників вищих навчальних закладів є невиправданим. Окрім того, зміст цих вимог не відповідає ст.22 Конституції України, згідно з якою при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження обсягу існуючих прав громадян.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.