• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закони України з питань надання державної допомоги по догляду за дитиною
    Опубликовано: 2006-02-21 14:50:00

    Верховна Рада України прийняла у новій редакції з врахуванням пропозицій Президента України до Закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань надання державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку"

    Закон вносить зміни та доповнення, якими передбачається, що у випадку працевлаштування матері, державна допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку буде продовжувати виплачуватись їй або особі, яка фактично доглядає за дитиною.

    У поданих Президентом України пропозиціях зазначається, що прийнятий Верховною Радою України закон не може бути підписаний виходячи з того, що застосовуються різні форми підходів до виплат допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку особам, які застраховані в системі загальнообов‘язкового державного соціального страхування і незастрахованим особам. При цьому незастрахованим особам надається необґрунтована перевага щодо рівня соціальних гарантій. У зв‘язку з цим пропонується виключити із закону положення щодо збереження виплат незастрахованій особі у разі її працевлаштування та уніфікувати відповідні норми законів України

    Натомість, з метою зменшення соціальної напруги та ствердження принципу рівності осіб, які здійснюють догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку, було б також доцільно норму, яка матиме місце в Законі "Про загальнообов‘язкове державне соціальне страхування у зв‘язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" передбачити також і в Законі "Про державну допомогу сім‘ям з дітьми". Згідно з цією нормою, зберігається право на отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у разі, якщо мати дитини або особа, яка фактично здійснює догляд за дитиною в період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, працює на умовах неповного робочого часу або вдома.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.