• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про оплату праці"
    Опубликовано: 2006-02-21 16:22:00

    Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення зміни до статті 23 Закону "Про оплату праці" (щодо обмеження виплати заробітної плати натурою)

    Закон "Про оплату праці" (ст.23) передбачає, що заробітна плата працівників підприємств на території України виплачується у грошових знаках, що мають законний обіг на території України. Виплата заробітної плати у формі боргових зобов\'язань і розписок або у будь-якій іншій формі забороняється.

    Колективним договором, як виняток, може бути передбачено часткову виплату заробітної плати натурою (за цінами не вище собівартості) у розмірі, що не перевищує 50 відсотків нарахованої за місяць. Однак дія цієї норми стимулює поширення бартерних операцій та стримує зростання реальних грошових доходів населення.

    Законопроект передбачає зменшити обсяги можливої виплати заробітної плати натурою з 50 до 30 відсотків нарахованої за місяць заробітної плати.

    Прийняття проекту дозволить зменшити питому вагу натуральної оплати праці в заробітках найманих працівників і сприятиме зростанню реальних грошових доходів населення.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.