• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз"
    Опубликовано: 2006-02-21 16:36:00

    Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект закону про внесення змін до статті 12 Закону "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз"

    Законопроектом пропонується внести зміни до статті 12 "Лікування та медичний (диспансерний) нагляд за хворими на туберкульоз" закону, у відповідності до яких:

    обов\'язкова госпіталізація не поширюється на осіб, які страждають на психічні розлади, на вагітних жінок і матерів, що мають дітей віком до трьох років. Лікування таких осіб здійснюється в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров\'я;

    при ухиленні від обов\'язкової госпіталізації до протитуберкульозних закладів осіб, хворих на заразні форми туберкульозу, щодо яких судом ухвалено рішення про обов\'язкову госпіталізацію, органи внутрішніх справ за зверненням керівника протитуберкульозного закладу зобов\'язані надавати медичним працівникам допомогу у вигляді примусової госпіталізації таких осіб до протитуберкульозних закладів. Лікування таких осіб здійснюється у строк до трьох місяців з правом його продовження або скорочення за висновком лікарсько-консультативної комісії протитуберкульозного закладу та за згодою особи.

    Прийняття законопроекту дозволить вдосконалити процедуру проведення обов´язкової госпіталізації хворих на туберкульоз шляхом залучення до цієї процедури, за зверненням керівника протитуберкульозного закладу, органів внутрішніх справ, що дозволить більш вдало боротися з поширенням туберкульозу.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.