• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ та ЄК презентували результати співпраці
    Опубликовано: 2006-02-21 16:44:00

    Сьогодні Антимонопольний комітет України та Європейська комісія презентували результати проекту Тасіs «Правова та інституційна основа захисту конкуренції в Україні». Спрямованість цього проекту збігалася з положеннями та завданнями євроінтеграційного курсу нашої держави, визначеними Планом дій Україна - ЄС.


    Реалізація проекту за сприяння Європейського Союзу тривала з серпня 2003 по грудень 2005 року, а бюджет склав 2,5 млн. євро. Допомога Уряду України та Комітету привести конкуренційне законодавство у відповідність до європейських стандартів, зокрема вимог СОТ, створення дієздатних механізмів його впровадження стали головною метою проекту.


    А здійснювати ефективну конкурентну політику українським фахівцям допомагали провідні експерти з консорціуму Німецького фонду міжнародного правового співробітництва, EIR Девелопмент Партенрс з Греції та з Фінського інституту державного управління.


    Результати опитувань засвідчили, що завдяки поширюваних в рамках проекту знань про конкуренцію, рівень поінформованості населення про Антимонопольний комітет та його компетенцію зріс на 14,5%.


    Так, серед найвагоміших результатів співпраці - коментар до Закону України ”Про захист економічної конкуренції” на основі порівняльного аналізу з правилами конкуренції Європейського Союзу.


    Саме завдяки проекту центральний апарат та кілька територіальних відділень Комітету оснащено сучасною комп’ютерною технікою, створено новий веб-сайт та підручник для самостійного навчання новоприйнятих працівників.


    Коментуючи результати, Керівник програм технічної допомоги-заступник голови представництва Європейської Комісії Елен КРЕЙ зазначила: «Для країни, яка вирішила рухатися до європейського співтовариства, важливо відповідати вимогам ЄС в усіх сферах. В Україні ми плідно попрацювали і на майбутнє плануємо також приділити увагу контролю за державною допомогою, підприємствам з особливими правами і привілеями та державним закупівлям. Ми цілком задоволені результатами нашої співпраці з Антимонопольним комітетом України».

    «Ми провели велику роботу, яка позитивно відобразиться на економіці нашої держави. На сьогодні, коли Антимонопольний комітет отримав додаткову функцію контролю за здійсненням державних закупівель, особливо неоціненним стане набутий в ході проекту досвід. Адже для Антимонопольного комітету нові повноваження — велика відповідальність. Тож ми вдячні проекту за допомогу і сподіваємося на подальшу співпрацю з Єврокомісією», - підсумував, зі свого боку, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

    "АМКУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.