• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Відбулися консультації у рамках Інтенсифікованого діалогу з НАТО
    Опубликовано: 2006-02-21 17:31:00

    Заступник міністра юстиції Дмитро Котляр взяв участь у засіданні Політичного комітету НАТО-Україна, що відбулося в Брюсселі 20 лютого 2006 року. Візит української делегації на чолі із заступником міністра юстиції проходить в рамках Інтенсифікованого діалогу між Україною та НАТО, котрий було розпочато ще в квітні 2005 року.

    Дмитро Котляр поінформував членів Політичного комітету – представників держав - членів НАТО про хід судової та конституційної реформ в Україні, а також про підготовку до парламентських виборів.

    Зокрема, сторону НАТО було поінформовано про активізацію діяльності із завершення судової реформи в Україні, про основні положення проекту Концепції про удосконалення судового устрою та забезпечення справедливого судочинства в Україні відповідно до європейських стандартів, схваленого Національною комісією зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права на її засіданні 14 лютого 2006 року за участю Президента України. Також було окреслено основні пріоритетні заходи, котрі планується здійснити впродовж 2006 року на виконання зазначеної Концепції. Дмитро Котляр також поінформував членів Політичного комітету про затверджений Президентом України План заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи (Указ №39 від 20 січня 2006 року).

    Заступник Міністра юстиції також відповів на численні запитання представників членів Альянсу, що стосувалися різноманітних питань правової сфери. Зокрема, було висвітлено такі питання:

    - забезпечення балансу повноважень між гілками влади згідно з Конституцією України з урахуванням конституційних змін;

    - порядок формування парламентської коаліції та Кабінету Міністрів відповідно до нових положень Конституції;

    - законодавство про порядок діяльності найвищих органів державної влади (закони про Кабінет Міністрів, про Президента, про Регламент Верховної Ради тощо);

    - положення зміненої Конституції, що не узгоджуються з принципами демократії та верховенства права (імперативний мандат, загальний нагляд прокуратури, збільшений строк повноважень представницьких органів та інші);

    - подальший хід конституційної реформи та можливості проведення референдуму з конституційних питань;

    - імунітет від кримінального переслідування депутатів представницьких органів;

    - блокування діяльності Конституційного Суду України;

    - правові основи участі громадських організацій у спостереженні за проведенням виборів; навчання виборців та членів виборчих комісій; право голосу осіб з подвійним громадянством; фінансування політичних партій та виборчих кампаній тощо.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.