• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про систему валютного регулювання і валютного контролю"
    Опубликовано: 2006-02-21 17:33:00

    Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" (Інформаційне управління)

    Законопроект передбачає надати національному оператору поштового зв‘язку України право здійснювати валютні операції на підставі генеральної ліцензії.

    Сьогодні Українське державне підприємство поштового зв‘язку "Укрпошта", на підставі двосторонніх угод, проводить обмін міжнародними поштовими переказами з операторами поштового зв‘язку інших держав. Обробка таких переказів провадиться з урахуванням Угоди про службу поштових платежів Всесвітнього поштового союзу та законодавства України. Взаєморозрахунки по переказах, що надходять для оплати в Україну здійснюються у безготівкових доларах США, оплата переказів одержувачам проводиться у національній валюті гривні.

    Однак, відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" та Закону "Про фінансові послуги та регулювання ринків фінансових послуг", "Укрпошта" не може бути визнана як фінансова установа та відповідно не може отримати генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій. З метою вирішення цього питання Кабінетом Міністрів України було внесено на розгляд Верховної Ради України цей законопроект.

    Прийняття проекту дозволить створити умови для подальшого розвитку діяльності національного оператора поштового зв´язку України та реалізації права громадян на переказ грошей в іноземній валюті.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.