• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ: Стабільність ринку нафтопродуктів
    Опубликовано: 2006-02-28 11:31:00

    Напередодні весняно-польових робіт Антимонопольний комітет України застеріг нафтопереробників та нафтотрейдерів від вчинення дій, які можуть призвести до порушення конкуренційного законодавства.


    Як відомо, навесні може виникати певна дестабілізація ринку, коли зростає попит на дизельне пальне та бензин. Практика останніх років засвідчила, саме на цей період припадає найбільша кількість виявлених Комітетом порушень на ринках нафтопродуктів.


    Власне, лише у минулому році органами Комітету розглянуто понад 50 справ, 69 порушників притягнуто до відповідальності та оштрафовано загалом більш ніж на 400 тис. грн. Учасникам нафторинку надано близько 60 обов’язкових до розгляду рекомендацій.


    Аби запобігти діям, що можуть обмежити чи мати негативний вплив на конкуренцію, Комітет провів «круглий стіл» та роз’яснив свої підходи до оцінювання поведінки операторів на відповідність вимогам законодавства. Також було обговорено низку інших актуальних питань, у тому числі й вплив імпорту світлих нафтопродуктів на конкуренцію у країні.


    «Антимонопольний комітет усіляко намагається застосовувати відпрацьовану систему попереджувальних заходів на соціально-вагомих ринках, одним з яких є нафторинок. Задля збереження добросовісної конкуренції, фахівці Комітету завжди готові надати методичну допомогу. Нам потрібні не санкції, а дотримання гравцями ринку встановлених законом правил гри. Тому стабільність нафторинку - головна мета. І це першочергове спільне завдання державних органів й учасників ринку. Від цього мають виграти усі, адже підприємства реалізовуватимуть пальне у бажаних обсягах, а споживачі одержуватимуть його за справедливими цінами», - підкреслив у цьому зв’язку Голова Комітету Олексій Костусєв.

    "АМКУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.