• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • До 1 квітня 2006 року громадянам необхідно задекларувати свої доходи
    Опубликовано: 2006-02-28 12:58:00

    За повідомленням Херсонської обласної податкової адміністрації у 2006 році. Вже подано 1640 декларацій (у т.ч. 412 - на отримання податкового кредиту, 1228 - від громадян, які зобов\'язані її подати). За аналогічний період минулого року громадяни подали лише 1229 декларацій (у т.ч. 178 - на отримання податкового кредиту).

    Серед громадяни, які зобов’язані подати декларацію у 2006 році, вже задекларували 3,2 тис.грн. іноземних доходів, 522 тис.грн. доходів від інвестиційного прибутку, 96 тис.грн. доходів, отриманих від надання житла в оренду.

    Обов’язково подати декларацію мають ті платники податків, які отримували: доходи від надання в оренду житла або земельної ділянки (паю); доходи у вигляді вартості успадкованого майна, подарунків, виграшів в азартні ігри в казино та інших гральних місцях; іноземні доходи; страхове відшкодування; матеріальну допомогу; інвестиційний прибуток від здійснення операцій з цінними паперами та корпоративними правами (наприклад, від продажу акцій та інших цінних паперів, частки в уставному фонді підприємств); кошти або майно (немайнові активи), отримані як хабар, викрадені чи знайдені як скарб, не зданий державі згідно із законом.

    Також зобов’язані подати декларацію ті платники податків, коли за сумою заборгованості минув строк позовної давності (наприклад, у разі списання судом заборгованості за комунальні платежі, за якою минув строк позовної давності - тобто 3 роки. Ця списана сума вважається доходом платника податку, і він має подати декларацію, вказавши зазначений дохід); надмірно витрачені кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт.

    Окрім того, декларація подається у разі отримання доходів від фізичної особи, яка не є податковим агентом; якщо дохід, не включався до розрахунку загальних оподатковуваних доходів попередніх податкових періодів та самостійно виявлений у звітному періоді; переплати або непогашена частина недоплати, що виникла через припинення трудових відносин.

    Починаючи з 31 березня 2005 року, дохід у вигляді нерухомого майна, отриманий як спадщина, оподатковується за нульовою ставкою для членів сім’ї спадкодавця першого та другого ступеня споріднення (дружина або чоловік, діти як фізичної особи, так і її дружини або чоловіка (у т.ч. усиновлені), батьки, баба або дід як фізичної особи, так і її дружини або чоловіка, брати чи сестри як фізичної особи, так і її дружини або чоловіка, онуки як фізичної особи, так і її дружини або чоловіка, інші утриманці такої фізичної особи або її опікуни, визнані такими згідно із законом).

    Підставою для заповнення декларацій є дані обліку доходів, одержаних протягом 2005 року, і витрат, пов’язаних із одержанням цих доходів, які громадянин зобов’язаний вести самостійно. Бланк декларації можна безкоштовно одержати в податковій інспекції за місцем проживання. Для зручності громадян в органах податкової служби області запроваджений подовжений режим роботи, включаючи і вихідні.

    Прес-служба Херсонської ОДА



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.