• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мартинюк зустрівся з делегацією депутатської групи Хорватського Сабору
    Опубликовано: 2006-02-28 15:07:00

    У вівторок Перший заступник Голови Верховної Ради України А.І.Мартинюк зустрівся з делегацією депутатської групи Хорватського Сабору з міжпарламентських зв\'язків з Україною

    У вівторок Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк зустрівся з делегацією депутатської групи Хорватського Сабору з міжпарламентських зв´язків з Україною на чолі з Головою депутатської групи Горданою Собол.

    На початку зустрічі А.Мартинюк охарактеризував поточну політичну ситуацію в Україні і детально поінформував про перебіг виборчої кампанії.

    Перший заступник Голови Верховної Ради України, зокрема, повідомив, що з 127 політичних партій, зареєстрованих в Україні, 79 беруть участь у виборах. Він охарактеризував вибори як «досить своєрідні і специфічні», зазначивши, що «у цієї виборчої кампанії дві новели» - вперше вибори проводяться за пропорційною системою і набули чинності зміни до Конституції, які передбачають перехід до парламентсько-президентської республіки.

    Новий парламент, зазначив А.Мартинюк, повинен сформувати коаліцію політичних сил, яка формуватиме уряд, і разом з ним відповідати за ситуацію в державі. «Ми сподіваємось, що уряд буде більш стабільним», - сказав він.

    Складність виборчої кампанії, на думку А.Мартинюка, полягає ще і в тому, що у новообраному парламенті більшість може бути антипрезидентською. Він нагадав, що зміни до Конституції надають Президенту України більше можливостей для розпуску Верховної Ради України. Разом з тим, Перший заступник Голови Верховної Ради України переконаний, що Президент не піде на такий крок.

    Підсумовуючи, А.Мартинюк висловив сподівання, що українська влада з гідністю подолає всі труднощі і ми зуміємо зміцнити наші демократичні надбання. «Ми з оптимізмом і надією дивимось на 26 березня і на те, що буде після цього», - сказав він.

    В свою чергу, Г.Собол зазначила, що своїм візитом депутатська група з міжпарламентських зв´язків хотіла продемонструвати «підтримку ваших намагань і надалі розбудовувати парламентську демократію».

    Г.Собол зазначила, що контакти між групами дружби українського і хорватського парламентів є надзвичайно ефективними і висловилась за подальший розвиток міжпарламентських зв´язків на всіх рівнях.

    Вона висловила впевненість, що вибори в Україні пройдуть на надзвичайно високому рівні демократичності, і повідомила, що один з членів депутатської групи Хорватського Сабору з міжпарламентських зв´язків з Україною братиме участь у них в якості міжнародного спостерігача.

    ELCOMART Право



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.