• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зміни до Цивільного процесуального кодексу України
    Опубликовано: 2006-02-28 17:58:00

    Комітет з питань правової політики опрацьовує проект закону про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України, поданий народним депутатом В.Онопенком

    За словами автора, уточнення окремих норм Цивільного процесуального кодексу дасть можливість підвищити ефективність реалізації фізичними та юридичними особами конституційного права на судовий захист, прискорить процедуру розгляду касаційних скарг у суді касаційної інстанції. Так, в процесі застосування судами норм Цивільного процесуального кодексу України 2004 р. було виявлено ряд статей, які потребують більш чіткого законодавчого визначення, уточнень та узгодження між собою тощо.

    Законопроект спрямований на узгодження норм чинного ЦПК України між собою (в частині регламентації процедури розгляду касаційних скарг судом касаційної інстанції), усунення прогалин законодавчого регламентування щодо захисту прав осіб, які мають право на подачу апеляційних та касаційних скарг, а також осіб, які вправі оскаржити судові рішення у зв´язку з винятковими обставинами, на ознайомлення в суді з матеріалами справи, на забезпечення контролю з боку суду касаційної інстанції правильності обрахунку і сплати до бюджету державного мита (судового збору) за подачу касаційних скарг та повноважень представників сторін на їх подачу, а також на прискорення розгляду касаційних скарг у суді касаційної інстанції.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.