• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Витрати Укрзалізниці відшкодовано менш як на третину
    Опубликовано: 2006-04-07 11:46:00

    За результатами економічної діяльності Укрзалізниці у І кварталі 2006 року, планове завдання з перевезення пасажирів залізниці України виконали на 96,5%.

    За перший квартал 2006р. на перевезення пасажирів пільгових категорій Укрзалізниця спрямувала понад 30 млн. грн., у т.ч. на перевезення студентів витрачено 14,7 млн. грн., дітей у віці від 6 до 14 років – 2,1 млн. грн. При цьому відшкодування Укрзалізниці за пільгові перевезення пасажирів із бюджетів усіх рівнів склали менше третини від потреби. Зокрема, найменшу суму компенсацій з місцевих бюджетів отримала Донецька залізниця.

    Сьогодні залізничний транспорт є найбільш доступним видом транспорту в Україні та здійснює майже половину всіх пасажирських перевезень. При цьому частка доходів Укрзалізниці від пасажирських перевезень у І кварталі склала 8,4% від загальної суми доходів від перевезень залізничним транспортом.

    Тарифи на перевезення пасажирів в Україні не підвищувалися понад п’ять років. Вартість проїзду у купейному вагоні на одну і ту ж відстань по території України нині вдвічі нижча від вартості проїзду по Росії. Тарифи Грузинських залізниць, порівняно з пасажирськими тарифами Укрзалізниці, вищі на 67%, Казахстану – на 49%, Литви – на 133%, Узбекистану – від 53% до 208%.

    У 2005 році збитковість пасажирських перевезень склала 2,4 млрд. грн. При цьому залізницям України із бюджетів всіх рівнів компенсовано лише 5% від суми збитків.


    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.