• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Луценко: На сьогодні ситуація в українській міліції оздоровилася
    Опубликовано: 2006-04-07 11:48:00

    Під час прес-конференції у Херсоні міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко назвав боротьбу з кримінальною корупцією пріоритетом номер один у роботі органів внутрішніх справ. Він підкреслив, що зняття недоторканості з депутатів місцевих рівнів, вочевидь, дає правоохоронцям більше поле для виконання своїх повноважень. Міністр нагадав, що минулого року шість депутатів місцевих рад Херсонщини уникнули покарання за посадові злочини, прикриваючись депутатською недоторканістю.

    “Сподіваємось, - зазначив Юрій Луценко, - що разом із прокуратурою ми відновимо справедливість щодо цих осіб. Хоча це буде важко зробити. Всім іншим треба пам\'ятати, що вони прийшли виконувати депутатські повноваження, як представники народу, і не мають жодних пільг в разі скоєння ними кримінальних злочинів”.

    На прес-конференції міністр також повідомив, що вчора Кабінет Міністрів України прийняв рішення про призначення нового заступника міністра внутрішніх справ. Ним став начальник Департаменту внутрішньої безпеки Олександр Новіков. До його компетенції входитимуть питання кадрової політики, освіти та внутрішньої безпеки, тобто, за словами Юрія Віталійовича, ці напрямки роботи будуть зібрані “в один кулак”.

    Також було відмічено, що минулого року проведено структуризацію системи освіти МВС України. На думку міністра безліч інститутів, академій та університетів дискредитували саме звання Академії. Людина зі шкільної парти могла стати її слухачем, і, як кажуть, «не нюхавши пороху», відразу зайняти капітанську посаду. Сьогодні в системі є одна Академія, куди вступатимуть лише діючі працівники органів внутрішніх справ для підвищення свого фахового рівня. Також у п’яти регіонах України існують 5 університетів, а їм підпорядкована система інститутів.

    Наприкінці, Юрій Луценко зазначив: “На сьогоднішній момент ситуація в українській міліції дещо покращилась, оздоровилась, декриміналізувалася і, головне, декомерціалізувалася. Тепер перед нами завдання поправити законодавство, аби дати ширші можливості для дій міліції та контролю над нею”.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.