• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міліція перевірила законність відчуження майна Нікітського ботанічного саду
    Опубликовано: 2006-04-07 15:04:00

    Київ. 7 квітня 2006 року. Міністерством внутрішніх справ України, іншими правоохоронними органами продовжується розгляд матеріалів щодо законності передачі майна Нікітського ботанічного саду Української академії аграрних наук (УААН) до статутного фонду спільного підприємства ТОВ "Науковий рекреаційний центр рослинництва та ландшафтного проектування".

    В липні минулого року Президія Української академії аграрних наук своєю Постановою дала згоду на внесення до статутного фонду новоствореного спільного підприємства ТОВ "Науковий рекреаційний центр рослинництва та ландшафтного проектування" майна,яке перебувало на балансі державного підприємства "Торговий дім "Нікітский сад".

    Водночас згідно із ст.74 Господарського кодексу України та статуту підприємства майно ДП „Торговий дім „Нікітський сад” є державною власністю та закріплене за ним на правах повного господарського відання. А у відповідності до статті 4 Закону України "Про особливості правового режиму діяльності Національної академії наук України, галузевих академій наук та статусу їх майнового комплексу" галузеві академії мають право лише за погодженням з Кабінетом Міністрів України виступати засновниками підприємств із змішаною формою власності, а також надавати дозвіл організаціям, що перебувають у їх віданні, також на створення підприємств, і передавати майнові права до їх статутних фондів.

    Однак, в даному випадку, в порушення вказаних вимог Закону, до статутного фонду нового підприємства було передано не майнові права, а безпосередньо майно.

    Розуміючи неприпустимість завдання шкоди заповідному об\'єкту загальнонаціонального значення - Нікітському ботанічному саду - через незаконне відчуження його майна та землі, МВС України отримало доручення здійснити ретельну перевірку законності створення ТОВ "Науковий рекреаційний центр рослинництва та ландшафтного проектування" за участі Державного підприємства "Торговий дім "Нікітский сад" Нікітського ботанічного саду УААН та вжити заходів щодо недопущення порушення інтересів держави.

    У ході перевірки, здійсненої в листопаді-грудні 2005 року правоохоронними органами Автономної Республіки Крим, встановлено, що посадові особи Української академії аграрних наук незаконно, на порушення Закону України "Про особливості правового режиму діяльності Національної академії наук України, галузевих академій та статусу їх майнового комплексу" передали до статутного фонду ТОВ "Науковий рекреаційний центр рослинництва та ландшафтного проектування" майно ДП "Торговий дім "Нікітський сад" Нікітського ботанічного саду УААН та незавершене будівництво лікувального блоку рекреаційного відділення. Виявлені порушення підтверджені висновками Фонду державного майна України та Контрольно-ревізійного управління в Автономній Республіці Крим.

    З метою скасування незаконних рішень УААН щодо передачі майна ДП "Торговий дім "Нікітський сад" до статутного фонду ТОВ "Науковий рекреаційний центр рослинництва та ландшафтного проектування" прокуратурою Автономної Республіки Крим направлено позов до Господарського суду м. Києва, який на даний час вже прийнято до розгляду.

    "ДМСУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.