• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко відвідав уряд – щоб передати новопризначеним чиновникам жовту картку.
    Опубликовано: 2005-10-06 10:03:00
    За словами Віктора Ющенко, список народного союзу очолить самий достойний та цікавий політик – прізвища президент вкотре не назвав. Сьогодні Ющенко відвідав уряд – щоб передати новопризначеним чиновникам жовту картку.

    Жовта картка. Саме таким спортивним терміном президент кілька разів поспіль називав діяльність всієї виконавчої гілки влади. На горіхи сьогодні дісталося всім – силовикам, економічному блокові, а також навіть тим, хто не носить національної символіки чи щовечора з'являється в ефірі вітчизняних телеканалів. Міністр - не політик. Президент говорить сухо - чиновники можуть публічно висловлювати особисту думку, лише поклавши на стіл Прем'єрові заяви про звільнення. Сидіти на двох стільцях Ющенко не дозволяє, тож кожен в цій залі повинен визначитись, хто він – урядовець чи політик.

    Віктор Ющенко: "Особливо стосується це питання міністрів силового характеру – забути, що для вас існує політика. Між цими рядками попробуйте прочитати те, що я хотів сказати, але при такій кількості ЗМІ сказати не можу. Один раз запам”ятайте - уйміть свою діяльність виключно на засадах роботи свого міністерства.”

    Основна критика – за погіршення взаємин влади та бізнесу, що повалило зростання ВВП та зменшило інвестиційну привабливість країни. За словами президента, 90% бізнесменів не розуміють урядової митної політики, яка протягом кількох місяців поклала на лопатки чесних підприємців.
     
    Пом'якшити кризу і відновити зростання ВВП, на думку Ющенка, можна лише через зменшення податкового тиску – цей давно обіцяний крок хоча й вдарить по прибутковій частині бюджету, проте залишить на розвиток бізнесу 5-6 мільярдів гривень щороку. Від урядовців чекають ефективності та дисципліни - протягом семи місяців президент цих чеснот не помітив, бо, каже, дві третини його доручень виконували невчасно.

    Віктор Ющенко: "Дві третини актів, які заважають роботі бізнесу- відомчі акти. Ні до кого не треба ходити – зібралися, за 10 днів опрацювали у відомстві, на 15 день винесли рішення. Чому ми сьогодні сміємося з бізнесу.”

    Доручивши кожному міністрові особисту ділянку відповідальності під час ухвалення 7 законів, яких не вистачає для вступу в світову організацію торгівлі, Віктор Ющенко не відкидає можливості того, що Україна ввійде до СОТ ще в грудні цього року. Але це за умови, що міністри зранку до вечора працюватимуть на інтереси країни – відтепер плідно трудитися рАзом з рештою урядовців будуть і новопризначені агропромисловий віце-прем'єр Юрій Мельник і міністр культури Ігор Ліховий.
     
    Досі не призначивши очільників юстиції і охорони здоров'я, Президент просить решту чиновників забути про страх – він хоче бачити національні значки на лацканах міністрів і чути від них розмови про Батьківщину та її національні інтереси.
     
    "Телеканал 1+1"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.