• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністр АПК побував на Луганщині
    Опубликовано: 2005-04-06 10:22:16
    На Луганщині з робочою поїздкою перебував міністр аграрної політики України Олександр Баранівський. Мета його візиту - ознайомитися з ходом проведення весняно-польових робіт в Луганській області та роботою низки сільськогосподарських та харчових підприємств. За програмою перебування Олександр Баранівський відвідав ЗАТ "Сільськогосподарська виробнича фірма “Агротон”" та його відділення “Дмитрівка”, де ознайомився зі станом посівів озимини, роботою молочнотоварної ферми та розвитком особистих селянських господарств. Закрите акціонерне товариство "Сільськогосподарська виробнича фірма “Агротон”" на чолі з Юрієм Журавльовим є одним з найбільших сільгосппідприємств України. Має понад 80 тис. га орних земель, тваринницький комплекс налічує 2500 голів свиней та 7750 голів ВРХ, в тому числі 2491 корів, є птахоферми, інкубаторна станція. Працює у 8-ми районах області на орендованих землях у 9 тис. пайщиків. Щорічно одержує найвищі врожаї зернових і соняшнику в області. В сільгоспвиробництві і переробці працює 5 тис. робітників. Крім того, ЗАТ “Агротон” має хлібозавод, маслозавод, борошномельний комплекс, сироварний завод, цехи з виробництва макаронів та майонезу. На основі власної сировинної бази підприємство здійснює замкнутий цикл виробництва від вирощування сировини до переробки та реалізації готової продукції. Зараз під торгівельною маркою “Агротон” підприємство випускає борошно вищого і першого гатунків, 18 різновидів хлібобулочних виробів, олію соняшникову рафіновану та нерафіновану, майонез в асортименті, мед фасований в асортименті, 22 різновиди вагових і фасованих макаронних виробів, сири тверді в асортименті, масло тваринне. Заробітна плата сплачується своєчасно у повному обсязі, фінансовий результат позитивний. Підприємство має широку дилерську мережу із реалізації продуктів харчування на всій території України.
    Олександр Барановський також побував в Луганському національному аграрному університеті, ознайомився з науковими дослідженнями та досягненнями в підготовці спеціалістів-аграріїв. Потім міністр аграрної політики взяв участь у роботі обласної наради з питань проведення весняно-польових робіт та перспектив подальшого розвитку сільського господарства Луганщини.
    Після цього міністр планував ознайомитися з організацією роботи корпорації “Луганськм'ясопром” та обговорити шляхи вирішення питань її подальшого розвитку з генеральним директором корпорації, Героєм України Тетяною Молчановою.
    Корпорація “Луганськм'ясопром” практично єдине на Україні м'ясопереробне об'єднання, яке зберегло структуру у складі 4-х підприємств. За 2004 рік виробництво продукції склало 226,2 млн грн, або 104% до рівня 2003 року. Провідне підприємство корпорації - “Луганський м'ясокомбінат”, на якому працює 970 працівників, їх чисельність за останні 3 роки зросла на 50 чоловік. Підприємство має широку мережу фірмової торгівлі, працюють 26 власних магазинів, через які реалізується до 20% продукції. З метою соціального захисту населення корпорація випускає до 30% продукції для малозабезпечених верств та з цією ж метою розширює мережу фірмової торгівлі. Щодня м'ясокомбінати випускають понад 60 тонн ковбасних виробів і близько 10 тонн м'ясних напівфабрикатів. Асортимент продукції, що випускається, налічує більше 350 найменувань, ковбас і близько 150 найменувань м'ясних напівфабрикатів. Зараз підприємство працює по схемі інтегрування з сільгосптоваровиробниками шляхом відгодівлі молодняку свиней із забезпеченням комбікормами та подальшою реалізацією свинопоголів'я на переробку. Працює з 5 господарствами області по цій схемі, маючи на відгодівлі понад 1000 голів свиней. Информирует Урядовий портал .

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.