• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко:" До комплексної аграрної політики 2006 року будуть залучені всі міністерства"
    Опубликовано: 2005-10-07 14:47:00
    Через 30 днів уряд представить комплексну стратегію реалізації аграрної політики на 2006 рік, повідомив Президент України.
     
    «Очевидно, тільки комплексний підхід може дати відповідь, як підняти в цілому економіку сільського господарства», – сказав Глава держави на прес-конференції в Українському домі в Києві.
     
    За словами Президента, одним з ключових моментів аграрної політики наступного року має стати «агресивне» освоєння нових ринків збуту зерна, серед яких африканський та південноазіатський ринки. У цих регіонах, зазначив Віктор Ющенко, споживання зерна є традиційно високим і закупівля часто організовується через держзамовлення. Працювати над освоєнням цих ринків має не лише Міністерство аграрної політики, а й Прем’єр-міністр та Президент, переконаний Віктор Ющенко.
     
    Комплексний підхід необхідний також і в реалізації внутрішньої сільськогосподарської політики, наголосив Президент. «Жодне міністерство не буде відлучене від аграрної політики 2006 року – від Міністерства внутрішніх справ і закінчуючи Міністерством освіти – щодо державних замовлень на спеціальності, потрібні для життя села», – сказав Віктор Ющенко.
     
    Водночас, зазначив Президент, слід завершити приватизацію земельних ділянок, адже «один мільйон селян не мають виділених паїв з держактом власності на руках», унаслідок чого «заблокована іпотечна система». Завершивши приватизацію землі, потрібно переходити до організації іпотечних операцій, а тоді займатися «організацією ринку землі», сказав Віктор Ющенко. «А там дорога і до інвестора», – додав він.
     
    У зв’язку з цим Глава держави наголосив на необхідності існування ефективної страхової політики в сільськогосподарському секторі. «Уявіть будь-якого кредитора, інвестора, якому пропонують ризикований сектор сільськогосподарської діяльності, і ми не маємо національної політики страхування», – сказав Глава держави.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.